Kardinal Bozanić čestitao 80. rođendan Bonaventuri Dudi

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je 80. rođendan o. Bonaventuri Dudi.

Pridružujući se njegovu jubileju, kardinal Bozanić ističe kako od srca čestita i zahvaljuje Trojednom Bogu za dar njegovih osamdeset godina života u kojima je utkano i bogato svećeničko, redovničko i profesorsko služenje s mnoštvom darova kojima ga je dobri Bog obdario.

Kao zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije želim Vam ovom prigodom zahvaliti u ime institucija i ljudi kojima ste svojim marljivim promicanjem i prevođenjem Svetoga pisma pokazali put prema Kristu, ističe kardinal u čestitki.

Dodaje kako je o. Bonaventura Duda svojim predavanjima, objavljenim radovima te propovijedanjem mnogima postao učiteljem i pastirom na životnom putu.

"Stoga zajedno s Vama zahvaljujem Bogu za dar Vašega života i služenja, moleći ga da Vas i dalje jača i podupire svojom božanskom snagom", ističe, uz ino, kardinal u čestitki.

Bibličar fra Bonaventura Duda rodio se 14. siječnja 1924. u Rijeci. Teologiju je studirao u Zagrebu i Rimu. Dugogodišnji profesor na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu jedan je od pokretača i glavnih urednika poznate "Zagrebačke Biblije" iz 1968. S Jerkom Fućakom preveo je novi hrvatski Lekcionar iz 1969. Objavio je mnoge studije i knjige.

Pročitajte više