Kardinal Bozanić čestitao Božić patrijarhu Pavlu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku Njegovoj Svetosti srpskom patrijarhu Pavlu u kojoj ističe kako je "Bog u punini vremena poslao svoga Sina kao Otkupitelja i Spasitelja te nam postao u svojoj dobroti bliz, učinivši tu blizinu uzajamnom, a nas dionicima svoga božanskog života", javila je danas Informativna katolička agencija (IKA).

"Stoga", navodi se dalje u čestitki, "zahvalni za dar Božjeg čovjekoljublja u Kristu pronalazimo čvrsti temelj i najviše mjerilo života svakog čovjeka. U radosnom božićnom ozračju molimo da po našoj vjeri i djelotvornoj ljubavi Novorođeni Isus svojim svjetlom i toplinom obasja svako biće", piše u svojoj božićnoj čestitki patrijarhu Pavlu kardinal Bozanić.

Kardinal Bozanić je patrijarhu Pavlu zahvalio na božićnoj čestitki i čestitao mu Božić, kao i svim preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve, javila je Ika, prenoseći čestitku kardinala Bozanića koju je patrijarhu Pavlu poslao 30. prosinca 2003.



(Hina) pp mć

Pročitajte više