Kardinal Law uz prosvjede održao misu za Ivana Pavla II.

KARDINAL Bernard Law, bivši bostonski nadbiskup, u ponedjeljak je u bazilici Svetog Patera održao misu za papu Ivana Pavla II. dok je ispred bazilike nekoliko osoba prosvjedovalo podsjećajući na aferu koja je 2002. godine izbila radi više slučajeva pedofilije u bostonskoj nadbiskupiji.

Izvan bazilike za trajanja mise prosvjedovale su dvije predstavnice skupina žrtava seksualnog zlostavljanja od strane svećenika. Barbara Blaine i Barbara Dorris, koje tvrde da su također bile zlostavljane u djetinjstvu, izjavile su da crkva, dopustivši kardinalu Lawu da vodi misu, "trlja sol u otvorenu ranu.

"On je simbol skandala koji je izbio uslijed seksualnog zlostavljanja", rekla je Blaine koja je u Rim došla u ime oko 5600 članova udruge žrtava seksualnog zlostavljanja od strane svećenika. Blaine i Dorris dijelile su letke i govorile televizijskim ekipama dok ih policija nije uklonila s trga Svetog Petra.

Kardinal Law je 2002. godine bio primoran povući se s položaja bostonskog nadbiskupa stoga što se drži odgovornim za prikrivanje afere.

Pročitajte više