NESTAO ZAGREBAČKI STUDENT

Karlo je u utorak ostavio oporuku. U srijedu je digao novac s bankomata i nestao

Foto: Edita Kurtanjek

ZAGREBAČKI student Karlo Kurtanjek zadnji je put viđen 10. travnja u jutarnjim satima u zagrebačkom naselju Vrbani, gdje i živi. Tada je krenuo biciklom prema fakultetu na Kennedyjev trg. Već šesti dan traje intenzivna potraga za njim.

Index neslužbeno doznaje da je Karlo dan ranije, u utorak 9. travnja, ostavio oporuku. Ostavio je dokument u kojemu piše kako svojoj obitelji ostavlja imovinu koja se sastoji od novca na štednji. Datirao je dokument 9. travnja, a policija ga nije zavela kao oproštajno pismo, već kao oporuku.

Također, neslužbeno doznajemo da je sljedeći dan, u srijedu 10. travnja, otkad se vodi njegov nestanak, u 8 sati i 20 minuta ujutro Karlo podignuo zasad nepoznatu svotu novca s bankomata u Zagrebu. 

Posljednji put viđen u srijedu

Karlo je posljednji put viđen u srijedu kako vozi bicikl prema Jarunu. Ni bicikl još nije pronađen. Riječ je o biciklu marke Hercules Olpran Mountain bike. Karlo je vozio model crveno-sive boje.

Jučer smo se čuli s njegovom sestrom Editom koja nam je kazala kako je moguće da je na sebi imao i crnu šiltericu sa simbolom New Yorka koju mu je poklonila druga sestra. Šiltericu nisu pronašli kad su pretraživali stan. Također, misle da je sa sobom imao i crni ruksak koji je nosio na fakultet i treninge, a koji također nisu pronašli.

Sestra Edita potvrdila je da policija danonoćno radi na slučaju te da pregledavaju račune i nadzorne kamere. 

"Dobivamo dosta savjeta i informacija, ali javljaju nam se i kojekakvi vidovnjaci”, rekla je mladićeva sestra te zamolila sve koji imaju neke dodatne informacije da se jave izravno policiji. 

Policija u ovome trenutku ne otkriva mnogo, kažu kako i dalje intenzivno tragaju za nestalim mladićem, pregledavaju se nadzorne kamere na različitim lokacijama u gradu ne bi li se ustanovilo kojom se rutom kretao nestali Karlo.

Otac: Vrati se, sine

Dnevnik Nove TV razgovarao je s njegovim ocem.

"Što se tiče konkretnih informacija, od policije nismo dobili ništa. Osim da je u tijeku istraga i ispitivanje i pregledavanje kamera. I da je intenzivna potraga u tijeku. Mi nemamo nikakvu konkretnu dojavu o bilo čemu, da je negdje viđen za sada. Sve je u postupku pregledavanja. Nemam informaciju da je negdje uočen na kamerama", kaže Karlov otac.

Kaže kako je Karla posljednji vidio susjed, u srijedu oko 8:15 ujutro. Na biciklu je otišao na fakultet.

Na kraju je poslao poruku Karlu.

"Karlo, ako nas igdje vidiš, daj nam se vrati. Stvarno te željno iščekujemo – mi roditelji, sestre, naročito tvoja nećakinja Veronika. Vrati se, sine."

Majka: Molim sve koji nešto znaju da se jave

"Lijepo molim sve građane, sve ljude dobre volje, Zagrepčane, okolicu, na svim društvenim mrežama je njegova fotografija. Ako bilo što saznaju ili imaju, molim da se jave na telefone na društvenim mrežama. Jer to je preteško i prebolno za nas sve ukućane, a pogotovo za mene kao mamu", kazala je majka nestalog mladića prije par dana za Novu TV.

"Obično ima mobitel sa sobom. Ostavio ga je kod kuće, to nam je malo zapravo jako, jako čudno. Nije bio konfliktna osoba i bio je vrlo korektan sa svima i svi su ga voljeli", rekao je otac Dubravko.

"To se nikad nije dogodilo. Dakle nikad, nikad se nije dogodilo da se on nije javio barem drugi dan do 12 sati. Sada smo već u velikoj brizi i panici", dodala je majka.

Imao je crnu jaknu i crne traperice

Na stranici Nestali.hr piše kako je Karlo visok 180 cm, a broj stopala mu je 46. 

Rođen je 26. rujna 1995.

U trenutku nestanka bio je odjeven u crnu jaknu s kapuljačom, crne traperice i smeđe tenisice.

Pročitajte više