Karlovac: Otvorenje hotela "Korana Srakovčić"

UZ RIJEKU Koranu u Vrbanićevom perivoju u Karlovcu večeras je otvoren novi hotel s četiri zvjezdice "Korana Srakovčić", vrijedan 20 milijuna kuna.

Hotel je u nazočnosti predsjednika Republike Stjepana Mesića i ministra financija Mate Crkvenca otvorila ministrica turizma Pave Župan Rusković. Nakon razgledavanja hotela ona je rekla da je zaslužio četiri zvjezdice i po svojem sadržaju, i naročito zbog odlične lokacije, između rijeke Korane i prekrasnog parka.

Novi hotel je izgrađen na mjestu staroga hotela "Park" s početka 20. stoljeća koji je propao zbog zapuštenosti. Hotel "Korana Srakovčić" u vlasništvu je grada Karlovca, a obitelj Srakovčić je dobila pedesetgodišnju koncesiju. Hotel je većim dijelom financiran iz zajma Ministarstva turizma "Poticaj za uspjeh - pod stoljetnim krovovima". To je prvi odobreni i realiziran zajam iz te linije. Ministrica Pave Župan Rusković je kazala da je ta investicija važna za cjelokupni kontinentalni turizam Hrvatske, a ne samo za Karlovac. Smatra da hotel s 15 soba, tri apartmana, restoranom i dvije terase te pratećim sadržajem - saunom, solarijem i sadržajem za tzv. konferencijski turizam ima dobre izglede da posluje uspješno.

Kvalitetu radova pohvalio je i predsjednik Stjepan Mesić koji je u posjet doveo i bivšeg svjetskog šahovskog prvaka Anatolija Karpova. Predsjednik Mesić smatra da će hotelske kapacitete puniti poslovni svijet, posebno zbog blizine Zagreba.

Anatolij Karpov je najavio je da će sa zadovoljstvom odspavati u hotelu kada bude putovao tim dijelom Hrvatske, a njegova je ocjena da hotel "izgleda fantastično."

Ministar Mato Crkvenac je govorio u značaju turizma za razvoj gospodarstva, a kako je rekao "Korana Srakovčić" simbolizira uspjeh programa "Poticaj za uspjeh" te znači novi zamah poduzetništva u Karlovcu. A kako je rekao, kao Karlovčaninu, obnova tzv. "stare Korane" čini mu posebno zadovoljstvo i veselje.

Pročitajte više