Karlovac: Provala u "Karlovački list"

NOĆU s petka na subotu nepoznati su počinitelji provalili u prostorije "Karlovačkog lista" u Ulici Vatroslava Lisinskog 1 u Karlovcu.

To je druga provala u tu redakciju, a počinitelj prethodne provale nije pronađen.

Direktor lista Ivan Šoštarić, koji je u sedam sati došao na posao, zatekao je ispremetane ladice dva radna stola, svojega i redakcijske tajnice.

Budući da očevid još traje službenih podataka o mogućoj šteti i tragovima nema, ali neslužbeno se doznaje da je u "Karlovački list", čije se prostorije nalaze na prvom katu, provaljeno kroz balkon s dvorišne strane.

Šoštarić kaže da provalnik nije dirao informacijski sustav i bazu podataka, niti je otuđio išta od vrijedne opreme poput digitalnih i klasičnih foto-aparata i slično.

Budući da u redakciji nije bilo novaca, a nije provaljeno niti u aparat za kavu radi eventualnih kovanica, ne zna se je li provalnik tražio novac, pa otišao neobavljena posla, ili je tražio i možda našao nešto drugo.

Sve dok traje očevid teško je ustanoviti nedostaju li neki važni dokumenti ili podaci.

Nakon prošle provale, koja se dogodila 24. studenoga 2001. godine, nije pronađen počinitelj.

Tada je otuđeno nešto malo novca, a dva diktafona sa snimljenim kazetama, za koje se sumnjalo da su ukradeni, naknadno su pronađena.

Osim tadašnje i današnje provale, nikada nije službeno razjašnjeno tko je 23. prosinca 1997. godine pretukao i nanio lake tjelesne ozljede Nenadu Hlači, tadašnjem glavnom i odgovornom uredniku "Karlovačkog lista".

Pročitajte više