Godinama silovao suprugu kod Karlovca i tukao njihovo četvero djece. Uhićen je

Ilustracija: Shutterstock

Obiteljski zlostavljač u dobi od 39 godina s područja Karlovačke županije uhićen je te je DORH za njega predložio istražni zatvor. Osumnjičen je za višegodišnje zlostavljanje i silovanje 36-godišnje supruge, kao i za to da je tukao njihovo četvero djece.

"Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 6. listopada 2023., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv spolne slobode, nasilja u obitelji i kaznenih djela povrede djetetovih prava i tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 39-godišnjak u jednom mjestu na području Karlovačke županije od 2015. do prosinca 2022. godine počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavka 1. točke 1. u vezi čl. 153. stavka 1. i kazneno djelo nasilja u obitelji iz članka 179. a KZ/11, na štetu 36-godišnje hrvatske državljanke", priopćio je DORH.

Tukao četvero maloljetne djece

DORH je objavio da se osnovano sumnja da je 39-godišnjak od 30. svibnja 2015. do 3. listopada 2023. počinio kaznena djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. i kaznena djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavka 2. sve u vezi s člankom 51. KZ/11, na štetu četvero maloljetne djece.

"Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora protiv 39-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", priopćio je DORH.

Pročitajte više