Katarinčić Škrlj: Zbog "Istarskog ipsilona" možda i izglasavanje povjerenja vladi

SABORSKA zastupnica HSLS-a Jadranka Katarinčić Škrlj na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli rekla da je zbog trogodišnjeg zastoja u izgradnji Istarskog ipsilona HSLS pokrenuo tzv. interpelaciju, koja u konačnici može dovesti i do izglasavanja povjerenja Vladi na sljedećoj sjednici Hrvatskog sabora.

Istarski je ipsilon prema Vladinoj strategiji trebao u cijelosti biti gotov 2002., pa je Katarinčić Škrlj s tim u vezi uputila poziv Vladi na temelju kojega bi, kako je rekla, na sljedećoj saborskoj sjednici trebalo raspravljati o svim detaljima ostvarivanja strategije cestovnog razvoja Hrvatske.

Prošle su tri godine tijekom kojih se izgubilo 225 milijuna američkih dolara mogućeg deviznog priljeva od čega je država s obzirom na PDV godišnje gubila 16 milijuna eura ili za tri godine čak 48 milijuna eura.

´Kada članovi Vlade tvrde kako su tri godine pregovarali ne bi li izborili bolje uvjete za dovršetak izgradnje, to je veliki apsurd i za to nema nikakvih opravdanja. Onaj tko pregovara tri godine dokazuje da nije u stanju pregovarati i da je nesposoban za bilo kakve pregovore´, ocijenila je saborska zastupnica Jadranka Katarinčić Škrlj.

Ustvrdivši da u posljednje vrijeme štrajkovi obilježavaju političku scenu u Hrvatskoj, ona je upozorila na nedostatak socijalnog dijaloga između Vlade i sindikata ocijenivši štrajkove logičnom posljedicom takvih odnosa. Po njezinim riječima, Vlada očito ne shvaća da joj je došao kraj, a tezu koja se, kako je rekla, ´u Istri može čuti da ovu Vladu treba braniti jer se u suprotnom HDZ vraća na vlast´, ocijenila je pogrešnom i štetnom te u funkciji čiste politizacije i pogubne polarizacije političke scene.

´Tri godine vladanja trebalo bi biti dovoljno svakome da pokaže što zna i konačno kamo ide. Cilj političkog djelovanja svake stranke trebao bi biti borba za bolji život građana, a ne građanima podmetnuti raspravu o crveno-crnim podjelama i vraćanje u povijesti´, ocijenila je Jadranka Katarinčić Škrlj. Ustvrdila je kako se HDZ ne vraća sam po sebi na vlast već njega ´na vlast vraća upravo SDP i Vlada svojim neučinkovitim djelovanjem´.

Pročitajte više