Kazna za nepopravljive: Deset godina bez vozačke i četiri i pol godine zatvora!

SILVIO KARBIĆ osuđen je na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno na četiri i po godine zatvora zbog vožnje u pijanom stanju i smrti 20-godišnjeg suvozača Josipa Bosančića. U travnju ove godine na Dujmovači se neregistriranom Mazdom MX-5 zabio u Opel Corsu, koja je naišla iz suprotnog smjera. Nesreća se dogodila dok je Karbić s 93 kilometra na sat pretjecao kolonu vozila u zavoju, unatoč punoj crti i ograničenju brzine na 60 kilometara na sat. U krvi je imao 1,83 promila alkohola.

Kuhao, pio i sjeo za volan

Na suđenju je izjavio kako nije znao da je baš toliko pijan. Vraćao se u Split, inače, s krštenja u Solinu, na kojem je radio kao kuhar. Krenuo je po sina, povezao je i Bosančića, znanca kojeg je prije dva, tri mjeseca upoznao u kafiću.

Karbić je priznao djelo i kazao da mu je žao. Mala je korist sad od toga. Sudac Dinko Mešin "odrezao" mu je strogu zatvorsku kaznu te zabranio upravljanje svim motornim vozilima na razdoblje od deset godina.

Liječenje od alkoholizma

Nije bilo izbora, jer 32-godišnji Karbić ima tri stranice prijava za prekršaje u prometu. Vozi iako mu je vozačka oduzeta, napije se pa sjedne za volan, ne nosi zaštitnu kacigu... Sudac Mešin naložio je i da se Karbić liječi od alkoholizma. Produljen mu je pritvor da ne bi ponovio djelo.

Zatvorska kazna samo je dio problema. Karbićeva Mazda nije bila osigurana. Registracija je istekla, Karbiću se nije dalo zamarati sa tehničkim pregledom. Sada će ga za naknadu štete teretiti Hrvatski ured za osiguranje. Ostat će bez gaća.

Pročitajte više