Kći Bate Živojinovića: Srbi su heroji Haitija

JELENA ŽIVOJINOVIĆ, konzulica Srbije na Kubi i kći poznatog glumca Bate Živojinovića u beogradskom je listu Alo nahvalila srpske policajce zbog nesebične pomoći nastradalim građanima Haitija, konstatirajući kako su "Srbi heroji Haitija".

"Dok su se neki drugi strani policajci krili iza ruševina kako ne bi izvlačili leševe, naša petorka (pet pripadnika srpske specijalne policije koji na Haitiju borave u sklopu mirovne misije UN-a) danonoćno je pomagala Haićanima ne štedeći sebe", tvrdi Živojinovićeva.

Nekoliko besanih noći uz kompjuter

Prema njezinim riječima, oni su na sigurno sklonili srpsku obitelj Teofilović, koja živi na Haitiju a u potresu su ostali neozlijeđeni. Jelenini roditelji, otac Velimir i majka Lula, brižno su pratili njezin boravak na Haitiju, potvrdivši novinarima kako su nekoliko besanih noći proveli uz kompjutor pokušavajući stupiti u kontakt sa kćeri, a smirili su se tek kad su saznali da se sigurno vratila na Kubu.

U istom listu objavljena je i priča o Danici Debeljković, koja već četiri godine boravi na Haitiju kao pripadnica misije UN-a, a koja je u žižu javnosti dospjela ovih dana nakon što je o njoj pisao i američki Charlotte Observer.

Danica je bila naš anđeo čuvar

Grupa američkih državljana Observeru je ispričala kako im je Danica Debeljković, u općem kaosu u kojem su se zatekli nakon potresa, pomogla smjestivši ih u vozilo UN-a, koje ih je potom odvezlo do američke ambasade. Jedna od spašenih Amerikanki Pam Carter izjavila je kako je Danica bila "njihov anđeo čuvar" koji im je pomogao da se sigurno vrate u domovinu.

Pročitajte više