Kći ukrajinskog tajkuna prošla kroz crveno i ubila šest ljudi, njezin otac: "Pustite je, satima nije jela"

Foto: YouTube

STRAŠNA prometna nesreća dogodila se u srijedu u ukrajinskom gradu Harkivu. Nesreću je izazvala 20-godišnja Ajlona Zajceva, kći ukrajinskog tajkuna Vasilija Zajceva.

Ona je svojim Lexusom projurila kroz crveno svjetlo na semaforu i zabila se u automobil na raskrižju. Od siline udara njezin je automobil odletio na nogostup u grupu ljudi. Šest je osoba poginulo. Među njima je bila i maloljetna djevojka u dobi od 15 godina, prema pisanju tamošnjih medija. Jedna je trudnica teško ozlijeđena i liječnici se bore za njezin život.

Na YouTubeu su se ubrzo našle snimke s mjesta nesreće. Upozoravamo da se radi o uznemirujućem sadržaju.

Ajlona je privedena i ostaje u zatvoru dva mjeseca kako ne bi pobjegla iz zemlje. Na sudu je plakala i rekla da joj je žao zbog svega, a njezin otac ponudio je žrtvama isplatiti novac samo kako ne bi išla u zatvor.


"Ona vozi već dvije godine i nikad nije napravila nikakav prekršaj", kazao je Vasily Zaitsev u intervjuu za jedan ukrajinski list. Suprotno njegovim tvrdnjama policija je objavila da je djevojka ranije kažnjavana zbog prolaska kroz crveno i prebrzu vožnju.

Njezin otac krivnju je probao svaliti na vozača automobila u koji se zabila.

"Čudno je kako ju je udario i na koji način. Nemojmo donositi zaključke na temelju onoga što pišu mediji", kazao je. Požalio se i da "njegovo dijete nije ništa jelo vec 24 sata".

Pročitajte više