Kekin: HDZ-ov junak je javni novac trošio na deziće i parfeme

Foto: N1

SABORSKA zastupnica iz stranke Možemo Ivana Kekin se u Novom danu N1 televizije osvrnula na najavljenu poreznu reformu. HDZ-ovac Marko Pavić je pohvalio reformu, naglasivši da će građanima značajno rasti plaće ako jedinice lokalne samouprave budu junaci. Kekin je na taj istup odgovorila podsjetivši "na duty-free aferu junaka Pavića". 

"Javni novac je koristio da bi kupio deziće i parfeme i sada poziva lokalne čelnike koji grade vrtiće da budu junaci. To izaziva jedno susramlje", kazala je. 

"Hrvatska ima nepravedan porezni sustav"

"Vidjet ćemo kako će se postaviti HDZ-ovi gradonačelnici. Neki se, poput gradonačelnika Dubrovnika, pohvalio da neće dizati porez na dohodak, no tko si tamo može priuštiti stanovanje. To je grad koji se pretvara u kulisu za turiste i to svi Dubrovčani osjećaju", dodala je. 

Kekin smatra da Hrvatska ima nepravedan porezni sustav utemeljen na PDV-u koji nije pravedan. Tvrdi kako građani s manjim plaćama cijeli iznos troše na hranu i osnovne potrepštine, na što plaćaju PDV na gotovo cijelu plaću. Ističe kako, s druge strane, oni s većim plaćama koji uspiju staviti nešto sa strane ne plaćaju PDV na cijeli iznos plaće.

"Mi ne oporezujemo imovinu, što znači da oni najbogatiji među nama, što smo vidjeli na primjeru bivšeg ministra Paladine čija je supruga plaćala manje poreza nego teta u Konzumu, imuni su na poreze... Premijer na ovaj način kažnjava one građane koji za HDZ nisu glasali", zaključila je. 
 

Pročitajte više