Kekin o Renatu Peteku: Svatko ima svog Davora Bernardića

Screenshot: N1

Ivana Kekin, saborska zastupnica stranke Možemo, bila je gošća N1, gdje je govorila o današnjem prosvjedu radnika Gradske plinare Zagreb i prozivkama zastupnika u saboru.

Na pitanje zašto su se radnici Gradske plinare danas odlučili na prosvjed, Kekin odgovara da ne može "izvana ulaziti u konkretnu motivaciju radnika za tu odluku", ali, kako ističe, "razgovori s radnicima se vode i o svemu ih se pravodobno obavještava".

"Neće biti otpuštanja"

"Izlazi se na tržište i ide se pravnim putevima osporavati odluka HERA-e, ali i neće biti dovedena u pitanje opskrba Zagrepčana plinom. Neće biti opuštanja, firma normalno posluje, njihova radna mjesta ni na kakav način nisu ugrožena.

Otkad je došla ova gradska vlast na poziciju, usprkos lošim odlukama i izrazito nepovoljnim ugovorima činilo se sve i sadašnji direktor Holdinga nastoji činiti sve da se to riješi", kazala je Kekin za N1.

"Prozivke HDZ-a su fake news"

Upitana oko HDZ-ovih prozivki vezanih uz stanje u Zagrebu, Kekin govori da je većina tih prozivki "neutemeljena i nema veze s činjenicama".

"To što prođe u javnom prostoru je dijelom fake news. Primjer toga je i vijest da se u Holdingu kupuju skupocjeni automobili, a tko god je htio provjeriti se mogao uvjeriti da su kupljeni za klasu povoljniji od onih koji su se nudili. Govore da su Bandić i Tomašević isti, a sadašnji gradonačelnik je prosvjedovao upravo protiv Audija A6 u kojem se pokojni Bandić vozio.

Bandića se prozivalo jer je nakon potresa 2020. išao u nabavu najskupljih automobila, a Tomislava Tomaševića se proziva iako je upola smanjio automobile u gradskoj upravi. Taj primjer zorno dočarava vrstu optužbi kojima se u parlamentu ponekad granatira gradska vlast.

Mi se onda svaki put kad je naručen automobil možemo pitati zašto nije naručen bicikl ili kada je naručen bicikl – zašto nije jeftiniji. Možemo doći i do romobila, a na koncu i do tenisica", komentirala je Kekin.

O Renatu Peteku: Svatko ima svog Bernardića

Kekin je komentirala prozivke zastupnika oporbe, SDP-ovog Renata Peteka. Podsjetimo, Petek je jučer objavio na Fejsu da je Tomašević nabavio luksuzne Audije za Upravu Holdinga od iste firme kao Bandić. Na Petekove prozivke reagirao je Holding, iz kojeg je rečeno da su traženi automobili srednje klase.

"Svatko svog Davora Bernardića ima. To je njegov standardni način pokazivanja vlastite političke ambicije, zasad bez previše uspjeha", rekla je Kekin o Peteku za N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.