Kekin: Sveti Duh smanjio dugove, obnavlja zgrade. Bandićevka: Lažete

Foto: Pixsell/Patrik Macek

KLINIČKA BOLNICA Sveti Duh je u šest mjeseci nove uprave uspjela smanjiti dug bolnice, skratiti rokove isplate veledrogerijama, ugovoriti cjelovitu obnovu 7 bolničkih zgrada oštećenih u potresu te prići kraju izgradnji Zavoda za kliničku mikrobiologiju, objavljeno je danas na Facebook stranici Grada Zagreba. 

Ovaj uspjeh je komentirala i saborska zastupnica Ivana Kekin (Klub Zeleno-lijevog bloka) te dodala da je sada u ovoj bolnici omogućen i pobačaj na zahtjev. 

"Sveti Duh ima najbolju likvidnost u 10 godina"

"Prva žena ikad na čelu bolnice Sveti Duh uspjela je u 6 mjeseci smanjiti dug sa 5-10 milijuna kuna- koji je generirala bivša uprava, na 700.000 kuna. Dakle 10 puta. Također je smanjila rokove unutar kojih se plaća veledrogerijama sa 400 dana na 120 dana", napisala je Kekin na Facebooku.

"Sveti Duh ima najbolju likvidnost u 10 godina. A uz sve to, prvi put od 2015. godine žene na Svetom Duhu mogu ostvariti punu zdravstvenu skrb, uključujući i pobačaj na zahtjev! I nastavlja dalje, s odgovornim i transparentnim upravljanjem i pružanjem kvalitetne zdravstvene skrbi!" dodala je.

Rusak: Lažete o gubicima i prodajete maglu!

Na to se osvrnula Gordana Rusak iz stranke Milana Bandića (BM365) te ona tvrdi kako dug zapravo nije smanjen.

"Ravnateljica je danas govorila da je mjesečni dug bolnice 700.000 kuna, a u dokumentu koji su dali na uvid ispada da je mjesečni dug 700.000 eura, a ne kuna. Znači, dug niste smanjili", napisala je Rusak u komentaru na Facebooku.

"A ovi projekti obnove koje spominjete su Bandićevi, jednim dijelom završeni, drugim dijelom se nastavljaju. Dakle, lažete o gubicima i prodajete maglu!" dodala je.

Pročitajte više