Kerum iduću srijedu postavlja sestru Nevenku na čelo Gradskog vijeća

OČEKIVANO, na idućoj sjednici Gradskog vijeća Splita, 14. listopada, doći će do smjene HDZ-ovca Tomislava Goje, kojeg bi na mjestu predsjednika Gradskog vijeća trebala zamijeniti gradonačelnikova sestra Nevenka Bečić.

Zna se da Gojo leti, ali nema prijedloga nasljednika?!

Smjenu traži svih 9 Kerumovih vijećnika, i to zbog opstruiranja rada gradske uprave (kroz medije) novog šefa splitskog HDZ-a Dujomira Marasovića. U materijalima poslanim vijećnicima i medijima ne stoji, međutim, tko bi trebao zamijeniti Goju, no bit će to, po svemu sudeći, upravo Nevenka, koju je brat još prije izbora najavio kao novu predsjednicu Gradskog vijeća. Tko je kandidat znat će se do iduće srijede. 

Detronizacija HDZ-a trebala bi proći bez većeg problema, jer Kerum ima 13 ruku. Potrebnu većinu osigurao je foteljama u nadzornim odborima gradskih tvrtki "umirovljenici" Milici Cipci, koja je u vijeće ušla na listi SDP-a. Ona se ni danas nije htjela izjasniti kako će glasati, premda i dalje tvrdi da neće napustiti koaliciju, koja ju je i dovela u vijeće.

Svaguša zamrznuo mandat vijećnika, jer mu je nespojiv s dužnosti predsjednika Hajduka

A tamo ubuduće više nećemo gledati Kerumovu desnu ruku. Slastičar Joško Svaguša postao je predsjednik Hajduka, pa mu se čini da je nova dužnost nespojiva sa starom. Mandat je stavio u mirovanje, zamijenit će ga Pero Čenić, prvi sljedeći neizabrani kandidat s Kerumove liste.

Na dnevnom redu iduće sjednice Gradskog vijeća bit će uglavnom govora o novim foteljama u Upravnim vijećima dječjih vrtića i gradskih muzeja. Pojavila su se opet neka poznata prezimena, no kandidati tvrde da rodbinskih veza s gradonačelnikom i njegovim najbližim suradnicima - nemaju. 

O Rošinu u Lučkoj upravi ni slova

Interesantno, izostao je prijedlog za predstavnika grada u Upravnom vijeću Lučke uprave. Špekuliralo se najprije da će Kerum predložiti Jerka Rošina, svog arhitekta, ali i člana HDZ-a, potom je Rošin za Index prije tri dana izjavio kako nije baš siguran da će on biti predložen. Na koncu ta točka nije niti uvrštena u dnevni red iduće sjednice.

Očekuje se buran početak, jer dosta se toga zbilo od zadnje sjednice održane početkom kolovoza. Prije no što smjene Goju, trebat će saslušati vijećnička pitanja.

Šef HDZ-a Dujomir Marasović bit će prisutan, no nije vijećnik, pa ne može ništa pitati. Gojo će još uvijek voditi sjednicu, a vijećnik Boško Knezović neće ni biti u Banovini. Imao je dva moždana udara i na kućnom je liječenju.

Marasović će se tako morati osloniti na Sanju Župu i Mirka Ramljaka. Spala knjiga na dva slova. Od SDP-a i njihovih ne treba puno očekivati. Dosad su kazali tek da ne žele biti gradonačelnikov fikus, a bilo je to prije nego im je Kerum oteo Milicu. Što će sad smisliti?

Pročitajte više