Kerum "mrzi urbano", a stranka mu se zove građanska?!

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum mrzi urbano, a stranka mu se zove - građanska?! Je li posrijedi nekakav nesporazum? Kad se prošli vikend obračunavao sa neistomišljenicima na splitskoj rivi, optužio ih je da su urbani Jugoslaveni. Onda je u govoru spomenuo: "Ti urbani tipovi uništili su HDZ".

Biti urban za Keruma je očito gore od svega. Zna li, međutim, Kerum što znači urban? Ili mu je samo netko rekao da to ne valja?

Biti urban negacija je Željka Keruma

Da vidimo. Urbanistika - znanost o uređenju gradova. Kerum valjda misli da bi primjerenije bilo uređenje sela. Pa i ako ima 250 tisuća stanovnika.

Urbanizacija? Uređenje gradova. Kerum je svakako za uređenje, ali isključivo svojih terena i parcela, po mogućnosti novcem građana Splita, ostalo ga ne zanima. Možda i u tom grmu leži zec.

Ili je, pak, građanima, odnosno urbanim tipovima presudio pridjev urbanski, na latinskom urbanus. Gradski, naobražen, pristojan, uglađen... Dakle, sve ono što Kerum nije. 

Situacija je apsurdna jer se Kerumu stranka zove građanska, a usto je i gradonačelnik, i to drugog po redu grada u Hrvatskoj. A mrzi urbano i gradsko? Kerum je u sukobu sam sa sobom. Ponovno.

Pročitajte više