Kerum podržao gradnju svog trgovačkog centra vrijednog 80 milijuna eura!

"SPLITU ne trebaju novi trgovački centri", uvjeravao je Željko Kerum svoje glasače tijekom gradonačelničke kampanje. Nije mu, međutim, dugo trebalo da se predomisli. Jedna od prvih Kerumovih gradonačelničkih odluka bila je upravo podržavanje gradnje novog trgovačkog centra. Pri čemu je podržao - samog sebe! Trgovački centar Keri uskoro bi trebao osvanuti na području Dujmovače, a s te će se lokacije zbog projekta gradonačelnikove tvrtke Koteks morati iseliti trgovački centar Pevec.

Trgovački centar ipak nije tako lako izgraditi. On ne može niknuti bez podrške ministra gospodarstva Damira Polančeca, koji mora dati svoju suglasnost za izdavanje lokacijske dozvole. Ministar gospodarstva u takvom slučaju se savjetuje s gradskim vlastima pa dozvolu izdaje ukoliko ga gradska uprava uspije uvjeriti da će novi centar pozitivno utjecati na razvoj, modernizaciju i specijalizaciju postojeće trgovine na malo, kao i da postoji potrebna infrastruktura. Da pojednostavnimo - Polančec će se o izdavanju dozvole za gradnje trgovačkog centra poduzetnika Keruma konzultirati sa splitskim gradonačelnikom Kerumom. Koji će naravno podržati samog sebe. Da budemo precizni, već je to napravio.

Projekt težak 80 milijuna eura

"Otvorenje trgovačkog centra Keri pridonijet će oplemenjivanju ponude i poboljšanju kvalitete maloprodajnog i turističkog sektora i osigurati nova radna mjesta. Objektom velike prodajne površine, sagrađenim prema najmodernijim propisima koji uključuju najsuvremeniju infrastrukturu, ovaj će objekt pridonijeti daljnjem razvoju gospodarstva grada", objasnio je gradonačelnik Kerum ministru Polančecu.

Uz ovako žustru podršku gradonačelnika Keruma, nema nikakve sumnje kako će poduzetnik Kerum dobiti od ministra Polančeca podršku koja mu je potrebna da krene s gradnjom najavljenog trgovačkog centra površine 61.000 metara kvadratnih vrijednog 80 milijuna eura. Centar bi trebao biti otvoren u jesen 2010. godine, a Kerum grupa je još krajem svibnja u novinama objavila "obavijest zainteresiranim kupcima i najmoprimcima" u kojem se hvali specifikacijama centra u nastajanju i ističe kako su "u fazi ishođenja lokacijske dozvole".

Sukob interesa

Radi li se o sukobu interesa? Kerum će zasigurno reći da to nije slučaj s obzirom da je on prenio upravljanje nad svojim tvrtkama, ali trgovački centar Keri nije jedini projekt čije će nastajanje biti znatno olakšano dobrom suradnjom gradonačelnika Keruma i poduzetnika Keruma. Proširenje rive pred hotelom Marjan, radovi oko kuće Matić na Bačvicama, Lora, Mažuranićevo šetalište, hotel Central... To su samo neki od projekata koji su od direktnog interesa poduzetniku Kerumu. Baš kao i trgovački centar Keri na Dujmovači. Na kojoj je, napominjemo, gradonačelnik Kerum u kampanji obećao izgraditi jeftine stanove za podstanare. Ali čini se da su poduzetnički interesi ipak bili jači od predizbornih obećanja.

Pročitajte više