Kerumijada: Namjestili natječaj za Upravu Prometa da zbrinu rođaka

ZAVRŠEN je natječaj za novu Upravu Prometa, prijevozničke tvrtke u većinskom vlasništvu Grada Splita. Unatoč krizi, neće je više voditi jedan, već čak tri člana! Dva ekonomista, za koje je propisana visoka stručna sprema, te jedan strojar, za kojeg će, nekim čudom, biti dovoljna i viša stručna sprema.

Nije nikakva tajna da je cijeli natječaj zapravo namješten kako bi se nakon otkaza u AD Plastiku zbrinuo Marin Milišić, koji je od rujna prošle godine postavljen za šefa Nadzornog odbora Prometa. 

Afera BMW

Milišić, rođak Kerumovog šogora Petroslava Sapunara, potjeran je u travnju iz AD Plastika s još nekoliko zaposlenika pod optužbom za tehnološku krađu. Sumnjiče ga da je ukrao nacrte za izradu strugača stakala, kojima je Goran Sapunar, sin Petroslava Sapunara, pokrenuo proizvodnju za BMW u ujakovoj tvornici u Dugom Ratu.

Milišić te optužbe odbija kategorički i tvrdi da je dobio otkaz kako bi direktor AD Plastika Josip Boban prikrio loše poslovanje i zatvaranje pogona u Makarskoj. Milišić je u AD Plastiku od prvog dana, potpredsjednik je Nadzornog odbora, a u trenutku otkaza bio je direktor razvoja.

"Ne mogu tri toliko koštati koliko jedan može potrošiti"

Na natječaj za Promet uz Milišića javilo se još sedam kandidata. Interes, očito, nije bio prevelik, jer se zna da je ionako sve namješteno. Zašto će sad trebati plaćati tri umjesto jedne direktorske plaće u Prometu?

"Ne mogu tri toliko koštati koliko jedan može potrošiti", kaže Kerumov zamjenik Jure Šundov, koji gradonačelnika predstavlja u Skupštini društva za naknadu od 3800 kuna bruto.

Nova tročlana Uprava uvodi se radi veće kontrole i racionalnijeg poslovanja, pojašnjava Šundov. Odgovora na višu stručnu spremu za jednog člana Uprave nije bilo. "Tako smo procijenili", kaže Šundov.

Milišić sad može sam otvoriti svoju molbu za posao...

Sad je Milišić trenutno u situaciji da sam sebi, kao predsjednik Nadzornog odbora, otvori i svoju molbu za posao u Prometu?!

"Sve će biti zakonski regulirano", kaže Šundov, koji čeka izvještaj o natječaju. Nakon toga bi Skupština trebala opozvati Milišića, koji će onda u direktorsku fotelju s višom spremom. Na mjestu šefa Nadzornog odbora Prometa trebao bi ga zamijeniti zet Jure Šundova.

Kakva kerumijada.

Pročitajte više