Kerumovo opravdanje za primitivizam: Indexov novinar je na mene vikao više nego ja na njega

ŽELJKO KERUM tijekom protekla je dva dana izazivao javnu osudu svojim ponašanjem prema novinarima, ali danas za sve ima "logično" objašnjenje. Splitski gradonačelnik, naime, tvrdi kako je Indexov novinar Dragan Miljuš na njega vikao više i glasnije! Istom se retorikom Kerum poslužio objašnjavajući vrijeđanje Damira Petranovića, kojem je rekao da "jede govna".

"Reagirao sam na nepravdu odnosno na te netočne informacije. Možda nisam trebao tako, ali zbog više sličnih situacija sam reagirao tako, znate. Ja se mogu ispričati za šta god treba i ako treba i ako postoje razlozi, ali gospodin je, taj novinar, vikao više na mene nego ja na njega, rekao je Kerum u telefonskom razgovoru za HTV.

"Bolje je novinaru reći da jede govna nego mu se objašnjavati pola sata"

A zašto je onda novinaru Slobodne Dalmacije rekao da jede govna i nazvao ga majmunom? Pa razlozi su vrlo jednostavni; bolje je novinara uvrijediti nego s njim razgovarati! "Nisam Livaji dao niti kune, a ne šest milijuna", kaže Kerum koji vjeruje da je na snazi urota protiv njega - možda ne novinarska, ali svakako politička. "Kako ću drugačije reagirati na laži nego da kažem novinaru da jede govna?", pita se Kerum i tumači kako je lakše bilo tako nego mu pola sata objašnjavati tko je u pravu, a tko u krivu.

Index Kerumu "samo radi probleme"

Podsjećamo, Željko Kerum već je u izbornoj noći dao naslutiti kakav će biti odnos s novinarima kad je novinara jedne televizije optužio da favorizira protivničkog kandidata Ranka Ostojića, a sa sličnim ponašanjem nastavio je i na splitskom festivalu kad se je izvrijeđao novinarsku ekipu i prijetio da će im smjestiti otkaz. Ništa više pristojnosti nije pokazao ni na predstavljanju braće Sharbini na Poljudu, kad je zabranio predsjedniku Hajduka Jošku Svaguši (kojeg je na to mjesto osobno postavio jer je i Svaguša, poput Livaje, Kerumov čovjek od povjerenja) da odgovori na pitanje Indexovog novinara Vedrana Buble uz obrazloženje da "Index samo radi probleme". No, vrhunac Kerumovog primitivizma vidjeli smo ovog tjedna, nakon što je Indexov novinar Dragan Miljuš razotkrio da je splitski gradonačelnik direktnom pogodbom svom prijatelju Ivici Livaji dao posao težak šest milijuna kuna!

Livaja je kao Kerum čovjek od povjerenja dobio zadatak da uredi vrtiće za 300 djece, što je odmah nakon izbora Kerum obećao pjevaču Jošku Čagalju - Joli, koji se gradonačelniku požalio da dijete ne može upisati u vrtić. "Jedeš govna, i ti i tvoji kolege! Slobodno to napiši! Ako je nešto mimo propisa, obratite se sudu! 'Ajde šuti, majmune glupi", bio je Kerumov jedini komentar na "aferu vrtići" povodom koje je jučer sazvao konferenciju za novinare na kojoj je javno oklevetao Indexovog novinara Miljuša. Kompletan Kerumov ispad s konferencije za novinare možete pogledati u video prilogu.

HND razmišlja o tužbi protiv "šerifa" Keruma

Na Kerumov ispad danas je reagiralo i Hrvatsko novinarsko društvo. U priopćenju koje potpisuje predsjednik Zdenko Duka, HND je najavio kako razmišlja o sudskoj tužbi protiv Keruma zbog vrijeđanja novinara i prikrivanja informacija.

"Kerumove uvrede i omalovažavanje novinara postale su uobičajeni stil njegovog nepotističkog vladanja, bio je bezobrazan prema novinarima tijekom cjelokupne predizborne kampanje, a nakon osvojenih izbora nastavio je vrijeđati. Sada se svakodnevno počeo ponašati poput šerifa. Tako je prekjučer naprasno prekinuo konferenciju za novinare u splitskom Hajduku, kada su novinari upitali za cijenu prelaska braće Sharbini u Hajduk, a jučer kad su pitali za vrtiće", naveo je Duka u priopćenju.

> Direktna pogodba: Kerum dao prijatelju Ivici Livaji šest milijuna kuna za opremanje vrtića!

> Kerum o vrtićima i pogodbi s Livajom: Jedi govna i šuti majmune glupi!

> Zbog afere vrtići Kerum izbacio Indexovog novinara s presice: Ja sam ovdi šef!

> Video: Pogledajte kako je Kerum poručio svojim biračima da jedu govna!

> Video: Vlajburška monarhija

> HND razmišlja o tužbi protiv Keruma!

Pročitajte više