Kerumu skočio tlak kada ga je novinar pitao o kreditu: Ajde šuti, majmune smrdljivi!

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum opet je "puka". Jučer je izgubio busolu kada je čuo da ga Sandi Vidulić, novinar Slobodne Dalmacije, pita oko kredita koje su Kerum i Fani digli za gradnju restorana na Prvoj vodi.

Opet majmuni?!

"Ajde šuti, majmune smrdljivi", odlučio se Kerum za standardni izričaj kada su u pitanju novinari koji pitaju nezgodna pitanja. Viduliću je, naime, zapao detalj da je Fani kreditom opteretila i dio nekretnine na Marjanu koji se nalazi u pomorskom dobru. Htio je čuti što Kerum kaže na to, ali odgovor nije dobio.

"Isprva je sve bilo dobro, no kada sam pitao o kreditima, gradonačelnik me sasjekao i svašta mi izgovorio. Mislim da bi trebao znati da treba biti pristojan po tri osnova. Najprije, on je saborski zastupnik, onda je političar i gradonačelnik te poduzetnik. Ako mu toliko skače tlak od poziva novinara, možda se nije trebao baviti politikom", zaključio je Vidulić. Sa žaljenjem je konstatirao da nije dobio odgovor na pitanja koja su ga zanimala. 

Ako tko gubi, gubi banka

Vidulić je, inače, otkrio da su Fani i Kerum kredit za gradnju restorana dobili kod Erste banke. Nejasno je zašto je Kerum otkačio jer je splitski SDP jučer izvijestio da tvrtka Latebra, vlasnik zemlje na Prvoj vodi, ima prihod od 9 kuna u 2010. godini. Znači, casha nema, kredit je jedino rješenje. Znaju to svi, pa je nerazumljivo zašto se Kerum iskalio na Viduliću. Svakako, nije trebao zbog upisa na pomorsko dobro.

Bankari, naime, jedini mogu biti na gubitku zbog upisa hipoteke na pomorsko dobro, koje je državno vlasništvo i ne može biti predmet zaloga ili trgovine. Granice pomorskog dobra konstitutivne su od 2007. godine, a u tijeku je izrada elaborata koji će po pravomoćnosti omogućiti upis konkretnog pomorskog dobra u zemljišne knjige. Zasad toga nema pa su valjda zbog toga Kerum i Fani mogli dignuti kredit i na pomorsko dobro. No, onog trena kad se pomorsko dobro upiše, banka ostaje bez tog dijela nekretnine, s čime su vjerojatno dobro upoznati i u banci koja je gradonačelniku i njegovoj dragoj dali kredit.

Novinari Kerumu niža vrsta, primati zaostali u razvoju

Žalosti što je Kerum opet izgubio strpljenje sa "sedmom silom". Znamo da gradonačelniku nije lako, samo su ga jučer tražili novinari nekoliko redakcija i uglavnom se svima javio. S većinom je uspio zadržati mjeru, no s Vidulićem se nije uspio suzdržati. 

Serija Kerumovih ispada s medijima traje već godinama, no mora se primijetiti da su se značajno intenzivirali otkako je ušao u politiku. Neke je izbacivao iz vijećnice, nekima govorio i pisao da su prodane duše i Jugoslaveni, neke je, pak, slao u pičku materinu tražeći da se nauče pristojnosti...

Da se zamijetiti da je majmun često spominjan u Kerumovim napadima na novinare. Uz manje varijacije (smrdljivi i glupi), očito je da Kerum želi poručiti kako novinare doživljava kao nižu vrstu. Primate zaostale u razvoju.

Pročitajte više