Kickboxing prvaku Marku Benzonu pet godina zatvora za dilanje heroina

MARKO BENZON, član splitskog Pit Bula i nekoć svjetski prvak u kickboxingu, osuđen je na pet godina zatvora zbog dilanja heroina. Osuđena su još desetorica pripadnika dilerske organizacije koju je ustrojio Nenad Zebić Zeba, no samo su četvorica osuđena preko minimuma od pet godina zatvora. Sve skupa, dobili su 46 i pol godina zatvora.

Priznali, pa manje dobili

Sudsko vijeće Damira Romca našlo je niz olakotnih okolnosti. Prije svega priznanje okrivljenika i njihovo kajanje. Posla nije bilo previše. Sve je završeno u svega dva dana.

Skupina je popadala početkom 2008. godine kada je policija pohvatala ulične dilere. Trag je vodio do Zebe i Benzona, koji mu je u sedam navrata dopremio 800 grama heroina. Od koga je drogu borilački as nabavio ostalo je, nažalost, nepoznato. 

Zebić je osuđen i za 10 kilograma marihuane, s kojom su u Dugopolju uhvaćeni Vjekoslav Jelić i Damir Sabo. Zebića je snimao Uskok pa su tako zabilježili i kako se hvali da je u pitanju njegova "trava".

U pola godine zaradili 344 tisuće kuna

Dileri su u pola godine posla zaradili 344 tisuće kuna, utvrdio je sud. Najviše su uprihodili Benzon i drugi dobavljač Dragan Gunjača, koji je Zebu opskrbio sa kilogramom heroina. Prvom je oduzeto 80 tisuća, a drugom 100 tisuća kuna protupravne imovinske koristi.

Glave organizacije ostaju u pritvoru, sitni dileri pušteni su na slobodu.

Pročitajte više