"Kineski Spiderman" popeo se na zgradu i spasio dijete koje je visjelo s balkona

Screenshot: Sky News/Twitter

NAKON mladog francuskog imigranta iz Malija prije dva tjedna, još je jedan heroj spasio dijete na drugom kraju svijeta - u kineskoj provinciji Hunan.

>> Pariški Spiderman: Migrant se popeo na zgradu da spasi dječaka koji je visio s balkona

Zhang Xin, bivši kineski vojnik, popeo se do balkona na petom katu stambene zgrade i spasio dvogodišnjeg dječaka koji je propao kroz rešetke na balkonu, ali zaglavio među njima, nakon čega je ostao visjeti, javlja Telegraph.

Zhang ga je uočio dok je prolazio porez zgrade i bez previše razmišljanja se popeo do njega i gurnuo ga natrag u stan.

"Svaki stari vojnik bi ovo napravio"

Zhang je rekao kineskim medijima kako je tuda prolazio sa svojim bratom kad je čuo vriskove dječaka. "Čuli smo nekoga kako vrišti odozgo i shvatili da se radi o djetetu, pa smo potrčali na prvi kat. Pokušali smo kucati na sva vrata od šestog do četvrtog kata, ali nitko nije bio unutra. Onda se netko pojavio i pustio nas unutra na petom katu. Ušli smo i onda smo shvatili da mali dječak visi iz susjednog stana", rekao je Zhang.

Francuskog imigranta Mamoudoua Gassamu predsjednik Emmanuel Macron ugostio je i javno pohvalio nakon što se ovaj popeo uz fasadu zgrade u Parizu i spasio četverogodišnjeg dječaka koji je visio s balkona. Gassami su francuske vlasti ponudile državljanstvo, kao i posao vatrogasca.

Zhang je također proglašen herojem na kineskim društvenim mrežama i medijima. "Ti si naš kineski Spiderman, zaslužuješ nagradu!", napisao je jedan komentator.

Zhang je pak skromno komentirao svoj pothvat. "Bio sam u vojsci dvije godine i svaki stari vojnik napravio bi ovo", rekao je.

Pročitajte više