Kinezi koji su izgradili Pelješki most radit će i tunel iznad Splita?

Foto: PIXSELL/Igor Kralj

KINESKA kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), koja je izgradila Pelješki most, najpovoljniji je ponuditelj na natječaju za još jedan značajan projekt, piše Dubrovački dnevnik

Radi se o gradnji cestovnog tunela kroz brdo Kozjak (Kaštela-Vučevica) iznad Splita. Riječ je o projektu koji bi trebao pridonijeti ujednačenom gospodarskom razvoju Kaštela i Kaštelanske zagore, podići kvalitetu i razinu prometne povezanosti između urbanog i ruralnog dijela regije i smanjiti prometnu opterećenost postojeće prometne mreže. 

Projekt od 625 milijuna kuna

Otvorene su ponude na natječaju za ovaj projekt, a najpovoljniji ponuditelj je China Road and Bridge Corporation, koji je povjerenje hrvatske javnosti itekako stekao odličnim poslom na Pelješkom mostu. Prema Zakonu o javnoj nabavi, a ako ne bude žalbi, odluka o odabiru bi trebala biti donesena u 30 dana, na koju potom ostali sudionici natječaja imaju pravo žalbe. 

Procijenjena vrijednost projekta gradnje tunela, za koji su natječaj raspisale Hrvatske ceste, iznosi 625 milijuna kuna. 

Pročitajte više