Kirin: Policija se spominje kao nesposobna, a riječ je o propustu dvojice policajaca

MINISTAR unutarnjih poslova Ivica Kirin, odgovarajući na pitanja novinara danas u Bjelovaru, najavio je sankcije protiv dvojice policijskih službenika s Korčule, kojima je u nedjelju, prilikom prebacivanja do istražnog suca u Dubrovniku, pobjegao uhićenik J.C. iz Vela Luke.

"Kakve će biti (sankcije) znat će se nakon nalaza unutarnje kontrole i kazne, koju će odrediti policijski disciplinski sud", rekao je ministar Kirin novinarima, prilikom otvaranja Info centra za prevenciju, samozaštitu, sigurnost i komunalni red, u Bjelovaru.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska jučer je priopćila da je u nedjelju ujutro u Veloj Luci "uhićen i kriminalistički obrađen J.C., te je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kaznena djela 'teške tjelesne ozljede' i 'dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom'. U dogovoru s istražnim sucem J.C. je trebao biti prepraćen u Istražni centar Županijskog suda Dubrovnik. U prebacivanju iz Vela Luke prema Policijskoj postaji Korčula, osumnjičenik je oko 18,30 sati iskoristio nepažnju policijskih službenika, te je iskočio iz auta i pobjegao u obližnju šumu. Za J.C. se intenzivno traga", navela je PU dubrovačko-neretvanska.

Ta je PU također priopćila da su "dva policijska službenika Policijske postaje Korčula, koji su prepraćivali osumnjičenog J.C., propustili poduzeti potrebne radnje i mjere radi sprječavanja eventualnog bijega, te time počinili težu povredu službene dužnosti, pa su udaljeni iz službe, do donošenja konačne odluke o povredi službene dužnosti".

Ravnateljstvo policije jučer je, pak, naložilo PU dubrovačko-neretvanskoj da istraži kako je i zašto uhićenik J.C. u nedjelju pobjegao dvojici policajaca.

Ministar Kirin danas je Bjelovaru također izjavio da se "zbog svega, negativno spominje policija kao nesposobna, a riječ je o propustu dvojice policijskih službenika".

Rekao je i da "u MUP-u radi više od 25 tisuća ljudi. Na taj način pljusku za propust tih službenika dobivam ja, a prije toga sam na konferenciji za tisak istaknuo da dobro radimo, kako se odnosimo prema svojim službenicima te podatak da smo blizu 640 policijskih službenika prijavili, a neki su već ostali bez posla zbog propusta koje su napravili", istaknuo je ministar Kirin.

Prema pisanju medija u posljednje vrijeme, osumnjičenik J.C., koji je uhićen u nedjelju te je pobjegao policiji, je Jakša Cvitanović, navodno glavni korčulanski preprodavač droge.

Također, HSP-ova saborska zastupnica, Ruža Tomašić, nedavno je u medijima Cvitanovića "prokazala" kao glavnoga korčulanskoj dilera, zbog čega je ona još uvijek pod policijskom zaštitom.

Index.hr/Hina

Pročitajte više