Kirin: Virovitica će dobiti jedan od pet veteranskih centara u Hrvatskoj

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

 U Virovitici će se graditi jedan od pet novih veteranskih centara u Hrvatskoj, a trenutno je u tijeku javna nabava za idejni projekt, izvijestio je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin vijećnike Gradskog vijeća.

Prema Kirinovim riječima, Veteranski centar prostirat će se na 7.000 četvornih metara za što je osigurana parcela u blizini Doma za starije osobe Baturina.

Što će se sve nalaziti u veteranskom centru?

U njemu će biti prostori za smještaj i boravak korisnika, zajednički prostori, kao što su: recepcija, dnevni boravak, multifunkcijska dvorana, zatim profesionalna kuhinja, restoran i blagovaonica sa svim pratećim sadržajima. Također, u centru će biti i terapijski prostori, sportska dvorana, rehabilitacijski bazen, uredski prostori i drugo.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova je krajem prošle godine objavilo poziv za uspostavu pet veteranskih centara, a s pozivom je određeno da se jedan od njih nalazi u Virovitici.

"U razgovorima s Ministarstvom hrvatskih branitelja, kao tijelom koje se jedino javlja na taj poziv, dogovoreno je da lokalna sredina daje zemljište za gradnju objekta te ugovara idejni projekt", izvijestio je Kirin.

Projekt će biti potpuno financiran novcem EU fondova i Ministarstva branitelja

Kirin kaže i da je Grad Virovitica objavio javnu nabavu za idejni projekt objekta sa svim pratećim sadržajima, a ponude se otvaraju 1. ožujka, s rokom izrade od 4 mjeseca. 

Najkasnije do 1. kolovoza Grad će Ministarstvu branitelja predati dvije parcele i gotov idejni projekt. Projekt će biti u potpunosti financiran novcem EU fondova i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Pročitajte više