Donosimo detaljnu prognozu za danas: Oblaci i kiša posvuda, u gorju snijeg

Foto: Index

PREMA prognozi DHMZ-a danas će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati oblačno, mjestimice s povremenom, većinom slabom oborinom, ponajprije u unutrašnjosti, a u višim predjelima padat će i susnježica i snijeg uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, uglavnom podno Velebita i olujna. Temperatura zraka između 0 i 5 °C, u višem gorju niža, a na Jadranu od 8 do 14 °C.

U Zagrebu se očekuje kiša, a u okolnom gorju susnježica i snijeg. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka od 3 do 6, u gorju između -2 i 2 °C.

Detaljna prognoza za Hrvatsku

Istočna Hrvatska

Prevladavat će oblačno, ponegdje uz malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka između 3 i 6 °C.

Središnja Hrvatska

Oblačno, mjestimice uz većinom slabu kišu, u višim predjelima susnježicu i snijeg. Vjetar slab i umjeren, u gorju i moguće i jak sjeveroistočni. Temperatura zraka između 2 i 5 °C.

Gorski kotar i Lika

Oblačno povremeno s oborinama. Većinom će padati susnježica i snijeg, a mjestimice se očekuje i stvaranje novog, uglavnom tanjeg snježnog pokrivača. Vjetar umjeren i jak sjeveroistočni, u višim predjelima s vrlo jakim udarima. Temperatura zraka između -2 i 2 °C.

Istra

Promjenjivo oblačno uz povremena sunčana razdoblja. Puhat će umjerena do pojačana, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima. More malo do umjereno valovito, mjestimice i valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 2 do 6 °C, najviša dnevna od 8 do 11 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenjivo i pretežno oblačno te uglavnom suho. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 8 do 12 °C.

Dalmacija

Promjenjivo oblačno, mjestimice uz malo kiše. Puhat će umjerena i jaka bura, na sjeveru mjestimice i uz olujne udare. Najviša dnevna temperatura od 11 do 15 °C.

Sutra i do kraja tjedna slično

Sutra se očekuje većinom oblačno vrijeme. Povremena, uglavnom slaba oborina najizglednija je u unutrašnjosti, osobito na zapadu. U nizinama većinom kiša, u gorju susnježica i snijeg, mjestimice i uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Poneka kap kiše ne može se isključiti ni duž obale, prognozira DHMZ. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura u unutrašnjosti većinom od 0 do 5. Na Jadranu jutarnja od 4 do 10, a najviša dnevna između 10 i 15 °C.

I idućih dana vrijeme će biti slično

Prevladavat će oblačno, na Jadranu mjestimice uz sunčana razdoblja. Povremene kiše bit će ponajprije u unutrašnjosti, a s jačim naoblačenjem potkraj petka i u subotu padat će i na Jadranu. U višim predjelima gorske Hrvatske padat će susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima u petak će postupno slabjeti i okretati na jugo. Temperatura zraka bez veće promjene.

Pročitajte više