Klerisa Zagorec: Vjerujem kako će Vrhovni sud poništiti presudu i vratiti ugled hrvatskom pravosuđu

NAKON nepravomoćne presude generalu Vladimiru Zagorcu, njegova supruga Klerisa Zagorec vjeruje kako će Vrhovni sud poništiti izrečenu presudu i spasiti ugled hrvatskog pravosuđa. Ona je u intervjuu za Večernji list kazala kako se ne želi pomiriti s takvom odlukom suda, koja je donesena bez ijednog dokaza.

"Austrijske kolege smatraju da se na osnovi nepostojanja dokaza ne može nekog privesti, a kamoli osuditi na toliku kaznu. Naša odvjetnica u Beču kaže da su svi konsternirani tom odlukom", kazala je Zagorčeva supruga, koja se nalazi suprugu u posjetu u Zagrebu.

"Tko je ikada vidio te famozne dragulje?"

Na pitanje o svoti koju njezin suprug mora prema presudi vratiti državi, reagirala je burno. "Tko je uopće ikada procijenio kolika je naša imovina? Tko je ikada vidio te famozne dragulje? Tko ih je procijenio tada?", zapitala se uznemirena Klerisa Zagorec te dodala kako je užasno vrijeđaju priče o njezinom suprugu. Rekla je kako se snalazi i kako je morala posuditi novac, no da joj nije želja prikazati se kao patnicu, jer ona i njezin suprug nikad nisu bili siromašni.

Što se imovine nje i njezinog supruga tiče, spomenula je poslovni prostor u Ilici ali je demantirala kako se radi o zgradi, već o prostoru koji nije plaćen, niti je useljiv. Dodala je kako imaju stan u Hatzovoj ulici u Zagrebu te kuću na Krku, koja je kupljena početkom devedesetih i koja se trenutno nalazi pod hipotekom, zbog kredita banke, koji su Zagorčevi morali podići kako bi platili otmičare Zagorčevog sina Tomislava.

Katastrofa za obitelj

"Taj kredit otplaćujem, ali često i ne jer ga nemam od čega. Riječ je o 750.000 eura. Tu je i dućan u Ulici kralja Držislava, koji je kupljen za mali novac. Ostalih 260 kvadrata kupila je moja tvrtka prije mog vjenčanja sa Zagorcem", objasnila je.

Priznala je kako ova nepravomoćna presuda njezinom suprugu za njihovu obitelj znači katastrofu. "Vi ne znate što već dvije godine mi kao obitelj proživljavamo. Godinama se razara naša obitelj. Nitko nikad nije spominjao što je naš Tomislav proživio kad je otet, koji stres i danas proživljava. Hrvatski narod ne zna da je Petrač držao to dijete oteto i da su mu svaki dan davali samo pola litre čokoladnog mlijeka da ne bi išao na WC. Punih pet dana s lisicama i pištoljem na čelu. Koga to briga?", zaključila je Klerisa Zagorec.

K.S.
Foto: HRT (Arhiva)

Pročitajte više