Klimatski aktivisti obojali Stonehenge, pogledajte snimku

Screenshot: Jost Stop Oil

Prosvjednici iz skupine Just Stop Oil, koji se zalažu za zaštitu okoliša, danas su sprejom obojili britanski Stonehenge, a snimke objavljene na društvenoj platformi X prikazuju kako su narančastom bojom prekrili neke od kamena u poznatoj prapovijesnoj megalitskoj strukturi.

Dvoje prosvjednika odjevenih u bijelo trči prema dvama megalitima i koristi sprej kako bi ih obojili, dok ih treća osoba pokušava zaustaviti, može se vidjeti u videu koji je objavila aktivistička skupina Just Stop Oil.

 

UNESCO-ova baština

Monument na jugu Engleske dio je UNESCO-ove Svjetske baštine i predstavlja jedno od najposjećenijih turističkih mjesta u Velikoj Britaniji.

Podržavate li ovakve prosvjede? Recite nam u anketi!

Organizacija Just Stop Oil je postala poznata u Velikoj Britaniji po remetilačkim prosvjedima radi skretanja pozornosti na pitanje klimatskih promjena i zaštite okoliša.

Just Stop Oil poznat po incidentima. Prekidali utakmice, umjetnine zalijevali juhom od rajčice

Njihove akcije uključivale su dosad zatvaranje većih prometnica, prekidanje kulturnih i sportskih događaja, ali i vandalske činove.

Tako su u studenom prošle godine juhom od rajčice zalili sliku Johannesa Vermeera, Djevojka s bisernom naušnicom. Drugi aktivist zalijepio je ruku za zid pored slike. Prosvjednici su dobili po dva mjeseca kazne, od kojih je jedna bila uvjetna.

Limenke juhe od rajčice bacili su i na čuvenu Van Goghovu sliku Suncokreti u Nacionalnoj galeriji u Londonu u listopadu 2022.

Ranije su narančastom bojom poprskali slavoluk Wellington Arch u Londonu, spomenik star gotovo 200 godina.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.