LOKALNI IZBORI

Klisović: Filipović svaki dan najavljuje neki novi projekt. Sve je to bajka

Foto: N1

SDP-OV KANDIDAT za gradonačelnika Zagreba bio je gost emisije N1 studio uživo. Govorio je o tome što misli o protukandidatima i s kim se vidi u drugom krugu.

"Moj protukandidat iz HDZ-a svakim pojavljivanjem u medijima iznosi novi projekt kao prioritet… Sve je to bajka i on zaboravlja da su ljudi koji imaju biračko pravo punoljetne osobe koje ne vjeruju u bajke", rekao je Klisović o Filipoviću i dodao:

"Vlada će graditi bolnicu. Grad ima interes da se takva bolnica napravi zbog djece, ali i šire od toga, da djeca iz cijele Hrvatske mogu doći. Ona se treba što prije sagraditi, ali glavna institucija je vlada, grad jedino može vršiti pritisak da se projekt čim prije završi. Treba dati podršku. Skoro četvrtina stanovnika Hrvatske živi u Zagrebu i vlada to ne može zanemariti. U interesu Zagreba je imati takvu bolnicu."

Tvornica cjepiva

Što se tiče tvornice cjepiva, rekao je: "Tvornicu ne bih obećavao. Tužno je da Imunološki zavod bude doveden na ovu razinu. Dao bih podršku revitalizaciji Zavoda jer su imali svu ekspertizu i certifikate. Ne vjerujem u novu tvornicu, nemamo ni formulu za proizvodnju cjepiva. Nije to tako jednostavno, to su samo priče. Tko kaže da to traje godinu dana, taj obmanjuje Hrvatsku."

"Bit ću partner vladi na revitalizaciji Imunološkog zavoda. Što se tiče novca, moram vidjeti projekt koji vlada ima i može li grad pomoći da se popune rupe u projektu", dodao je.

Rekao je kako on ne daje obećanja koja ne može ispuniti. Smatra da od početka kampanje šalje iste poruke.

"Neki od kandidata obećanjima izazivaju nerealna očekivanja. Nudim stabilnost, donošenje odluka na miran način i odlučnost u provedbi odluka."

Drugi krug izbora

O drugom krugu je rekao: "Ako bismo to bili Tomašević i ja, bio bih zadovoljan. Mislim da ankete dobro pogađaju i da ćemo Tomašević i ja završiti u drugom krugu i da je to dobra garancija da će grad izaći iz stanja lošeg upravljanja. Zagreb je najzapušteniji glavni grad članica EU. To želim promijeniti, a Tomaševića vidim kao partnera u tome. Mislim da Pavičić Vukičević pokušava sastaviti i listu za Skupštinu, a kolike su joj šanse za gradonačelnicu, vidjet ćemo."

Projekt Majke odgojiteljice

Klisović je kazao da neće ukinuti ovaj projekt:

"Majke odgojiteljice je bio dio populacijske politike. Traje oko pet godina, smanjuje se broj novorođene djece, što znači da projekt ne daje rezultate. Neću ga ukinuti jer se mnoge majke tako financiraju. Ostat će kako je, no politički želim da žene moraju biti osposobljene da se kvalitetno natječu na tržištu rada. Želim žensko poduzetništvo, žene koje su ravnopravne na tržištu rada. Ako ih držite kod kuće 15, 20 godina, ovisno o tome koliko djece imaju, de facto ih isključujete s tržišta rada. Nećemo građanke dovesti u beznadežan položaj. Prve godine ostaje sigurno, a onda ćemo vidjeti. Mislim da imamo bolje modele za populacijsku politiku. Tu je i pitanje socijalizacije djece, ona se u vrtiću razvijaju ipak drugačije nego kod kuće."

"Borim se za svakog građanina i građanku da izađu na izbore", istaknuo je. "Nudim rješenje građankama koje koriste ovu mjeru da steknu kompetencije da mogu biti kompetentne na tržištu rada, da djeca mogu u vrtić. Nećemo ništa lomiti preko koljena i oduzimati ljudima", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.