Književnik Zvonimir Balog gostovao u Stockholmu

HRVATSKI pisac Zvonimir Balog u Stockholmu je predstavio svoju novu ilustriranu knjigu "Golema mrvica".

Na gostovanju u Švedskoj Balog je boravio od 24. studenoga do 4. prosinca na poziv Međunarodne knjižnice koja je dio Stockholmske javne knjižnice, izvijestila je danas ravnateljica Hrvatskoga centra za dječju knjigu Ranka Javor.

U Međunarodnoj knjižnici u Stockholmu, koja ima oko 200 tisuća naslova na 125 jezika, Balog je predstavio svoju novu knjigu, objavljenu na hrvatskom i engleskom jeziku u Nakladi HAID-a.

Kao jednu od svojih glavnih zadaća u stockholmskoj Međunarodnoj knjižnici ističu da svojim građanima, kojima švedski jezik nije materinski, omogućuju čitanje literature na njihovu materinskom jeziku, s posebnim naglaskom na djecu i mladenački uzrast.

Organizator je zato i pozvao skupinu pisaca iz nekoliko zemalja, među kojima je bio i hrvatski pisac Zvonimir Balog, da se susretnu s djecom, nastavnicima i švedskim kolegama kako bi se među djecom potaknulo čitanje i pisanje na nekoliko jezika.

Tako se i Balog u Stockholmu susreo s djecom koja govore hrvatski te s izdavačima, knjižarima i nastavnicima, kao i s predstavnicima Švedskoga instituta za dječju knjigu i Švedske akademije za dječju knjigu.

Pročitajte više