Koalicijski partneri HDZ-a podržali Habijana: "On je izvrstan retoričar i političar"

Foto: Pixsell/Patrik Macek

Koalicijski partneri HDZ-a podržali su danas Damira Habijana kao kandidata za novog ministra gospodarstva istaknuvši da je riječ o vrsnom retoričaru i iskusnom političaru. "Za mene je on sjajan kolega, odličan retoričar u Hrvatskom saboru, uvijek dobro pripremljen. To mi je garancija da će se dobro pripremiti i za buduću funkciju", kazao je Silvano Hrelja (NZ) nakon koalicijskog sastanka u Banskim dvorima.

Hrelja odbacio kritike iz oporbe da Habijan nema reference za ministra gospodarstva

Podsjetio je da je Habijan po struci pravnik, da se bavio korporativnim upravljanjem i da ima položen pravosudni ispit. "Ako se u Ministarstvu gospodarstva pojavi bilo kakva enigma, nema pozvanije osobe od njega da to raspetlja", smatra Hrelja. U ime saborskog Kluba HNS-a i nezavisnih zastupnika izrazio je i zadovoljstvo što na ministarsko mjesto dolazi netko iz Varaždina, sa sjevera Hrvatske.

Odbacio je pritom kritike iz oporbe da Habijan nema reference za ministra gospodarstva. "Ministar je prvi čovjek i dirigent jednog orkestra, a s obzirom na njegovo političko i pravno znanje, sigurno je sposoban za tu ulogu", ocijenio je Hrelja.

Hrebak: Ministar nije stručna, već politička funkcija

I Dario Hrebak (HSLS) hvali Habijana kao prekaljenog političara koji slovi kao jedan od glavnih zastupnika HDZ-a u saboru, koji ima iskustva na lokalnoj i parlamentarnoj razini, a sada će okusiti kako je biti u izvršnoj vlasti.

"Ministar nije stručna, već politička funkcija i tu je puno važnije koliko poznaješ procese i sustav državne uprave nego jesi li dovoljno stručan za to", izjavio je Hrebak na kritike o referencama Habijana. "Nikad nije bio povezan ni s kakvim aferama, jedan je od najboljih i najaktivnijih zastupnika HDZ-a, vrlo je komunikativan i dobar retoričar, što je važno za biti dobar ministar", ustvrdio je.

Pročitajte više