Kod Dubrovnika u obiteljskoj kući pronađena hrpa droge

Ilustracija: FaH

PREKO 700 grama amfetamina, manja količina marihuane, digitalna vaga, gotovo 85 tisuća kuna u raznim valutama te spremnik pištoljskog streljiva pronađeni su pretragom obiteljske kuće na Zvekovici u Konavlima kod 30-godišnjaka, izvijestila je dubrovačko-neretvanska policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 30-godišnjak drogu nabavio i držao radi dalje prodaje, a pronađeni novac potječe od prodaje droge. Također je utvrđeno da je osumnjičeni u listopadu dao amfetamin 32-godišnjaku na trošenje u svojoj kući.

Otprije poznat policiji

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama te omogućavanja trošenja droga, osumnjičeni je pritvoren uz kaznenu prijavu. Osumnjičeni 30-godišnjak od ranije je poznat policiji, budući da je zadnjih nekoliko godina više puta kazneno prijavljivan za zlouporabu droga, a posljednji put u veljači ove godine.

Tada mu je pretragom pronađeno 212 grama marihuane, preko 800 grama speeda, kilogram duhana, digitalna vaga, automatska puška s pripadajućim spremnikom i devet komada streljiva, dvije bombe, šest spremnika za automatsku pušku, dvije kartonske kutije s 32 komada streljiva, više dijelova za automatske puške, 17 metaka, zračna puška i novac.

Pročitajte više