Kod Karlovca poginuo motorist. Vozač kamiona mu oduzeo prednost

Nije fotografija s mjesta nesreće Ilustracija: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Očevidom je utvrđeno da je uzrok prometne nesreće koja se dogodilajučer kod Netretića, kada je poginuo 50-godišnji motociklist, to što mu je 47-godišnjak koji je vozio teretnjak riječkih registracija oduzeo prednost, javila je Policijska uprava karlovačka.

Nesreća se dogodila u 16.56 u Dubravcima na državnoj cesti D-3. Vozač teretnog vozila se kretao lokalnom cestom iz smjera Kozalj Vrha, a kod uključivanja na državnu nije prethodno propustio sva vozila. Tada se vozač motocikla kretao iz smjera Jarčeg Polja i došlo je do sudara, motocikl se prevrnuo na bok i otklizao, a motociklist je pao na kolnik i na mjestu poginuo.

Protiv krivca nesreće će biti podnesena kaznena prijava. Zbog očevida koji je trajao do 20.10 sati i kojemu je prisustvovao zamjenik županijske državne odvjetnice je promet tom cestom bio u prekidu.

U Točku kod Slunja je istog dana u 17.35 sati na državnoj cesti D-1 došlo do nesreće kada je 56-godišnja vozačica iz Mađarske automobilom mađarskih oznaka za pretjecanja udarila u motocikl karlovačkih registracija kojega je vozio 47-godišnjak.

Kretali su se u smjeru Karlovca, a motociklist je prethodno već počeo pretjecati. Došlo je do sudara, pada motocikla, motociklista i njegove putnice iste dobi koji su sletjeli van kolnika. Vozač je tom prilikom teže ozlijeđen, a njegova suputnica lakše.

Protiv mađarske vozačice će biti podnesena kaznena prijava.

Pročitajte više