Kod Karlovca uhićena dva Uzbekistanca, švercali su ilegalne migrante

Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Dva Uzbekistanca, obojica vozači automobila zagrebačkih registracija s dozvolom boravka u Hrvatskoj, uhićena su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krijumčarenja ilegalnih migranata, priopćila je karlovačka policija. Njih su policajci u petak kasno navečer, tijekom suzbijanja nezakonitih migracija na širem području Karlovca pokušali zaustaviti uporabom svjetlosnih i zvučnih signala, ali su se oba vozača oglušila na signale i nastavila vožnju do Karlovca, gdje ih je policija zaustavila.

Jedan vozač je migrante pustio iz vozila

U prvom zaustavljenom automobilu, kojeg je vozio 29-godišnjak, zatečena su četiri stranca, dok u automobilu 23-godišnjaka migranti nisu zatečeni. No kako stoji u priopćenju, i on je uhićen zbog sumnje da je prevozio također četiri strana državljana, koje je nedaleko od mjesta zaustavljanja pustio iz vozila.

U priopćenju se ne navodi odakle su četvorica stranaca iz prvog vozila, već samo da su svi najavili podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da su osumnjičeni vozači iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane te su obojica prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više