Traži se počinitelj koji je kod Kloštar Ivanića 70-godišnjaku ukrao puške i upucao ga

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

POLICIJA je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je nepoznati počinitelj 19. listopada oko 2:30 opet došao na istu adresu u Sobočanima, prišao ulaznim vratima kuće te iz vatrenog oružja ispalio hitac prema 70-godišnjaku i ozlijedio ga u predjelu noge.

Ozlijeđeni muškarac pronađen je sljedećeg dana u jutarnjima satima. U vezu s događajem dovode se još dva događaja, utvrđeno je kriminalističkim istraživanjem. 
 

70-godišnjaku ukrao puške i auto

Jedan od događaja koji su povezani s tim bio je u petak, 14. listopada, u jutarnjim satima na području Kloštar Ivanića u mjestu Sobočani, u Ulici v plavem trnacu.

Tada je nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 70-godišnjaka. Iz kuće su tada otuđene dvije lovačke puške s pripadajućim streljivom, priopćila je PU zagrebačka.

Potom je u noći između 15. i 16. listopada na istoj adresi nepoznati počinitelj otuđio osobni automobil marke Fiat Punto u vlasništvu istog 70-godišnjaka.

Policija traga za počiniteljem

Za muškarcem koji se dovodi u vezu s ovim događajem pokrenuta je intenzivna potraga s obzirom na navedena kaznena djela.

"Građane savjetujemo da obrate pozornost na nepoznate osobe i svako sumnjivo ponašanje u svojoj blizini. Također savjetujemo da se ne približavate niti ostvarujete kontakt zbog vlastite sigurnosti i u takvim slučajevima zatražite intervenciju policije na 192", priopćeno je iz PU zagrebačke.

Pročitajte više