Kod Krapine autocestom vozio u suprotnom smjeru, evo kakva ga kazna čeka

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U PONEDJELJAK, 17. veljače 2020., oko 9:50 zaprimljena je dojava da se na autocesti A2 Zagreb - Macelj u suprotnom ili zabranjenom smjeru kreće osobno vozilo iz smjera tunela Krapinski Vidovec u smjeru Zagreba te kako je vozilo sišlo s autoceste na naplatnim kućicama u Krapini.

Postupanjem policijskih službenika Postaje prometne policije Krapina utvrđeno je kako je osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka upravljao 71-godišnji hrvatski državljanin i to na autocesti na kojoj su kolničke trake fizički odvojene jedna od druge, kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera desnom prometnom trakom, odnosno u suprotnom ili zabranjenom smjeru.

Zbog ugrožavanja prometa protiv 71-godišnjaka Postaja prometne policije Krapina podnijet će optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 49. Zakona o sigurnosti prometa na cestama za koji je predviđena kazna od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora od 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.

Pročitajte više