Kod optuženog za pljačku banke zatvorski čuvari pronašli mobitel

Foto: FAH

KOD Marka Gilića zvanoga Brzi, kojem sude za pljačku Erste banke u City centru 2013. godine, čuvari splitskog zatvora Bilice pronašli su mobitel. O pronalasku su obavijestili raspravnog suca Nevena Cambija.

Mobiteli u zatvoru na Bilicama nisu nikakva novost, 2010. godine pokrenut je i kazneni postupak protiv pravosudnog policajca pod optužbom da je u splitski zatvor uz novčanu naknadu švercao mobitele pritvorenicima Stjepanu M. i Tomislavu Š.

Sigurnosni propust

Čim se u ćeliji pronađe mobitel, znači da je zakazao sigurnosni sustav. Pretpostavlja se da je i u ovom posljednjem slučaju naložena istraga kako bi se utvrdilo kako je mobitel došao do Gilića.

Nedavno se na Gilićevom suđenju pojavio svjedok, koji mu je dao alibi. Tvrdi da su slavili njegov rođendan i da su bili zajedno. O pronađenom mobitelu nema saznanja.

Poslovnica Erste banke opljačkana je 17. lipnja 2013. godine. Odnijeto je više od 250 tisuća kuna. Bila su dvojica maskiranih pljačkaša. Jedan je upao u poslovnicu sa oružjem, drugi je, pak, čekao vani. Gilić se branio da nije počinio pljačku, već da je bio na svom radnom mjestu u karting areni u City centru. Na jednoj od dasaka koje su postavljene na ulaz u poslovnicu, nađen je Gilićev DNA trag.

 

 

Pročitajte više