Kod Puerto Rica prevrnuo se brod, osam utopljenih

BROD koji je prevozio najmanje 91 dominikanskog migranta koji su pokušavali ilegalno ući u Puerto Rico, prevrnuo se u petak, pri čemu se utopilo osam ljudi, izvijestila je američka Obalna straža.

Obalna straža spasila je 83 osoba s broda i pronašla tijela osam utopljenih osoba nakon što se u petak rano ujutro na namirnom moru sjeverno od Puerto Rica prevrnuo broda, kazao je glasnogovornik Obalne straže poručnik Eric Willis. Vlasti još uvijek tragaju za mogućim preživjelima te nesreće.

Nesretne ljude prvo je opazila policija i obavijestila Obalnu stražu nekoliko sati prije nego što se brod prevrnuo. Nakon što su opazili policijski brod, migranti su okrenuli brod natrag, a policija ih nije mogla pratiti zbog olujnog i nemirnog mora.

Broj migranata koji žele ući na američki karipski teritorij naglo je porastao u zadnje dvije godine, a prošli mjesec u prevrtanju broda poginulo je najmanje 12 Dominikanaca, a još šest ih se smatra nestalima. U fiskalnoj 2004. koja završava 1. listopada najmanje je 110 migranata poginulo u nastojanjima da dođu u Puerto Rico.

Pročitajte više