Kod San Francisca most se srušio nakon eksplozije cisterne s gorivom

SCENE kakve se mogu vidjeti u akcijskim filmovima stanovnici San Francisca mogli su rano jutros vidjeti na mostu koji povezuje San Francisco i Oakland na kojem je došlo do eksplozije cisterne pune goriva, pri čemu je nastala takva vrućina da se most na kojem se cisterna nalazila jednostavno urušio.

Nakon eksplozije cisterne izbio je požar visoke izrazito temperature koji je uzrokovao da se produžetak autoceste koji povezuje kopno s mostom rastopio i urušio.

Incident se dogodio na vrlo prometnom mostu zbog čega stručnjaci procjenjuju kako će na tom području narednih tjedana, čak i mjeseci, dolaziti do velikih prometnih zastoja.

Očevici događaja govore kako su se plameni jezici iz goruće cisterne dizali i do 60 metara u vis. Vozač cisterne u nesreći je lakše ozlijeđen te je zadobio opekline drugog stupnja. Nakon sudara izašao je iz cisterne i zaustavio taksi koji ga je odvezao do bolnice.

U nesreći koja se dogodila u nedjelju u 3.45 ujutro nije bilo drugih ozlijeđenih osoba. Odgovorni navode kako je, da se dogodila tijekom udarnih prometnih sati, nesreća mogla uzrokovati veći broj ljudskih žrtava.

Procjenjuje se kako će potpuna sanacija i popravak urušenog traka autoceste trajati mjesecima, što će poremetiti normalan tijek odvijanja prometa u tom dijelu zemlje.
 
Tim dijelom autoceste dnevno je prolazilo oko 75.000 vozila, no budući da se radi o važnom čvorištu na kojem se spajaju i račvaju tri autoceste predviđa se da će zastoj prometa dnevno osjetiti stotine tisuća ljudi.

I.K.
Foto: AFP

Pročitajte više