Čovjek kod Šibenika napao hitnjake dok su mu pružali pomoć, bacio stolić na njih

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo prisila prema zdravstvenom radniku. Oštećeno je četvero zdravstvenih radnika u dobi od 42, 19, 56 i 39 godina, objavila je PU šibensko-kninska.

Djelatnici hitne su 16. veljače oko 9 sati došli na intervenciju u dom 63-godišnjaka u Žaboriću na koju ih je on pozvao. Dok su mu pružali pomoć, on ih je odjednom počeo vrijeđati raznim pogrdnim riječima, a potom je prema zdravstvenim djelatnicima bacio stakleni stolić, Međutim, nitko nije ozlijeđen.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Šibenik, objavila je PU šibensko-kninska. Ako bude proglašen krivim, prijeti mu zatvorska kazna od tri godine.

Šef udruge Hitna uživo 194: Napad kod Šibenika nije evidentiran kao napad na službenu osobu

O napadu na zdravstvene radnike kod Šibenika je za N1 govorio Tomislav Petrušić, šef udruge Hitna uživo 194.

"Problem je što se napad na nas još uvijek ne vodi kao napad na službenu osobu. Prije nekoliko dana je napadnuta ekipa u Šibeniku od strane pacijenta i mi nemamo taj napad evidentiran kao napad na službenu osobu.

U velikom je problemu cijeli sustav zdravstva, naše je stanovništvo sve starije i imamo veću potrebu za izlascima na teren, hitna stanja su uvijek prisutna, sustav ne funkcionira bajno i to se često lomi preko djelatnika", rekao je Petrušić za N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.