Kod Splita izmjereno minus 12 stupnjeva

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

STABILNI dani su zaredali. Ipak, sunce ovih dana ima zubati karakter. Temperature su niže od prosjeka za ovaj dio godine, a mnogi će reći da je zima konačno stigla, barem temperaturno, piše Dalmacija danas.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, jutros je najhladnije bilo na Sinjalu, najvišem vrhu Hrvatske, na Dinari s -14.3°C. Blaca u zaleđu Kozjaka, na području grada Solina, izmjerila su -12,2°C. Radi se o području u neposrednom zaleđu Splita.

Slijede Nisko -10,7°C, Veliki Kabal - Mosor -10,2°C, Gruda -10°C, Sinj -8,9°C, Crni vrh - Velika Paklenica -7,9°C, Ljubitovica -7,7°C, Han - 6,9°C, Trilj, Muć i Ruda -6,8°C itd.

Mraza je mjestimice bilo uz obalu i na o otocima. Primjerice, u Starom Gradu na Hvaru izmjereno je -2°C, a u Blatu na Korčuli čak -4°C. U Splitu je jutros bilo +1°C, u Žrnovnici -2°C, a najtoplija je bila Palagruža s +5°C.

I danju je bilo prohladno s najvišim dnevnim temperaturama od 2 do 8°C uz slabu buru.

Slično ili malo toplije bit će sljedeća dva dana, a u dane vikenda, osobito u nedjelju doći će do umjerenog porasta temperature zraka pa će ponegdje uz obalu i na otocima temperature dosezati ili prelaziti 15°C.

Pročitajte više