KOD VRGORCA OTVOREN HELIDROM

U Kokorićima kod Vrgorca u ekološkom i etnonaselju "Prvan" danas je otvoreno sletište za helikoptere helidrom, dvadesetiprvi u Splitskodalmatinskoj županiji.

Helidrom se nalazi pet kilometara jugozapadno od Vrgorca, u ekološkom i etno-naselju "Prvan", a služit će u prvom redu za hitne medicinske i po potrebi vatrogasne, a u bliskoj budućnosti moguće i za turističke svrhe, doznaje se od člana županijskog Povjerenstva za hitnu helikoptersku službu Joška Kalilića.

Ukupna vrijednost radova na helidromu je 180 tisuća kuna, koji su većinom namaknuti dobrovoljnim radom i pomoći u materijalu.

Udaljenost toga najnovijeg helidroma u Splitsko-dalmatinskoj županiji od Splita je 80 kilometara zračne linije, koju helikopter preleti za 20 minuta, što je bitno za stanovništvo vrgoračkog kraja.

Kalilić je istaknuo da je helidrom kod Vrgorca izgrađen suradnjom vlasnika zemljišta i etno-naselja "Prvan" Zvonimira Pervana te Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u Divuljama, Gorske službe spašavanja i brojnih vrgoračkih darovatelja.

(Hina) xmerc ysp

Pročitajte više