Kod Zagreba skrivao arsenal oružja u kući, uhićen je

Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

POLICIJA je uhitila muškarca koji je kod kuće na području Bistre skrivao oružje, uključujući ručnu bombu, poluautomatsku pušku i na stotine komada raznog streljiva.

Poluautomatska puška marke Mar, kalibra 22 LR, ima pripadajući ciljnik - takozvanu crvenu točku, spremnik i ručno izrađeni prigušivač, izvijestila je policija.

Skrivao je i plinski pištolj, vojne noževe, spremnike za puške...

Osumnjičeni 63-godišnjak kod kuće je skrivao i 690 komada raznog streljiva, cijev puške, metalno kućište u kojem se nalazi cijev puškomitraljeza M53, cijev nepoznatog kalibra, dva vojna noža, pet spremnika za automatsku pušku i plinski pištolj.

Pretragu njegove kuće i drugih prostorija na području Bistre policajci su obavili temeljem sudskog naloga početkom lipnja, nakon što su posumnjali da je neutvrđenog dana i na zasad neutvrđeni način nabavio i neovlašteno posjedovao razne vrste streljiva i oružja.

Nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Pročitajte više