Kojundžić: Milinović je već odlučio tko je novi šef HZZO-a, natječaj je predstava

VINKO KOJUNDŽIĆ, koji se trenutno deklarira kao jedan od vodećih stručnjaka u zdravstvu, tvrdi da je, po njegovim saznanjima, neistinita tvrdnja da je u tijeku ikakva policijska obrada vezana za njega, a u reakciji na naš članak tvrdi da ga nitko iz policije nije kontaktirao po toj temi. Na navode iz Slobodne Dalmacije, stoji u njegovom demantiju, već je nekoliko puta reagirao, no taj list "uvijek iznova ignorira činjenice iz mojih demantija i ne navodi ih".

"Novinarka Slobodne Dalmacije je informacije za svoj članak dobila od Julijana Pajka direktora tvrtki Vivagrupa d.o.o. i Viva putnička agencija d.o.o. koji je navodno i pisac anonimnih kaznenih prijava, što mi je 2007 i potvrdila u telefonskom razgovoru, a koji je trenutno u sudskom sporu sa HZZO-om. Zbog toga Julijan Pajk na sve načine želi utjecati na navedeni sudski postupak i potencijalne svjedoke u istom", piše Kojundžić, te dodaje:

"Pajka tužim"

"Isto tako nije navedeno, a iako to Slobodna Dalmacija vrlo dobro zna iz mojih dosadašnjih demantija, da sam zbog sličnih laži, ali i krađe moje poslovne torbe od strane Julijana Pajka iz tvrtke Vivagrupa d.o.o., protiv istog podignuo privatnu tužbu i to zbog kaznenog djela protiv ugleda i časti i kaznenog djela utaje u srpnju 2006. godine. Stoga je potpuno jasno zašto smo ja i moja obitelj već duže vrijeme meta podmetanja i širenja laži o nama od strane Julijana Pajka, te zašto je dotični plasirao cijeli niz neistinitih informacija novinarki Slobodne Dalmacije."

"Neistinita je tvrdnja u članku da zajedno sa gosp. Bergmanom želio preuzeti posao Prolifics-a na hrvatskom tržištu. Moja korespondencija sa tvrtkom Prolifics se odnosi samo na moj odnos između tvrtke Prolifics i u tu korespondenciju nije bio uključen HZZO", piše on dodajući i da "ne postoji nikakva sprega između mene i bivšeg direktora HZZO-a kako se implicira u članku". Demantira i da je ikada bio savjetnik za informatičke poslove u HZZO-u, da se tako predstavljao i da je ikada radio za HZZO.

"Nisam bio u poziciji odlučivati"

"Nikada nisam bio u radnom odnosu u HZZO-u, niti kao stalno zaposlen, niti kao zaposlenik na pola radnog vremena, niti preko ugovora o djelu, niti preko autorskog ugovora. Dakle sve insinuacije da sam ja bio na neki način zaposlen u HZZO-u ili bio tamo savjetnik nisu točne, te iz tog razloga nisam mogao niti bilo kome namještati poslove niti biti u bilo kakvom sukobu interesa. Točna je činjenica da je tvrtka u kojoj radim bila angažirana tijekom 2004 i 2005. u HZZO-u i to sukladno tada važećem Zakonu o javnoj nabavi, a projekti na kojima je tvrtka radila nisu uključivali nabave bilo koje vrste. Posao se odnosio na analizu postojećeg stanja, te savjete iz projekt managementa. Dakle nikada nisam bio u poziciji odlučivati ili 'davati' bilo koje informatičke poslove u HZZO-u bilo kojoj tvrtki, niti sam ikada bio član bilo kojeg tijela koji je odlučivao o nabavi u HZZO-u", navodi on.

"Neistinita je tvrdnja da sam ikome namještao posao u HZZO-u", zaključuje Kojundžić.

"Cijela haranga koja se podigla ima i političku pozadinu"

"Otkako je dr. Bergman dao ostavku na mjesto direktora, puno ljudi me je kontaktiralo i zvalo te nagovaralo da se kandidiram na predstojećem natječaju za direktora HZZO-a, jer vjeruju da su moja edukacija i stručno iskustvo u zemlji i svijetu potrebni HZZO-u u ovom trenutku. Moram priznati da su mi ti nagovori laskali, ali smatram da u ovom trenutku imenovanje direktora HZZO-a stvar političke odluke. Zbog toga smatram da i ova cijela haranga koja se podigla ima i političku pozadinu", kaže Kojundžić koji smatra da će natječaj za novog šefa HZZO-a biti samo predstava.

"Kao sto sam već rekao smatram da je u ovom trenutku imenovanje direktora HZZO-a politička odluka, te je ministar postavljanjem v.d. direktora već de facto odlučio tko će biti novi direktor HZZO-a, što mi je ujedno tako i poručeno 'odozgo'. Stoga se u ovom trenutku poručujem svima da se ne namjeravam javiti na natječaj za direktora HZZO-a čije se objavljivanje očekuje svaki tren", izjavio je Vinko Kojundžić.

A.B.

Pročitajte više