Mislav Kolakušić tražio da mu saborski mandat stave u mirovanje

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mislav Kolakušić podnio je zahtjev za stavljanje saborskog zastupničkog mandata u mirovanje. To znači da bi ga, ako odluči ostati u Bruxellesu do novog saziva, na konstituirajućoj sjednici sabora mijenjao Dražan Dizdar i ostao na toj funkciji sljedećih šest mjeseci, doznaje RTL.

No Mislav Kolakušić još može i promijeniti odluku 24 sata prije konstituirajuće sjednice sabora, što je i potvrdio za RTL, dok je Dizdar rekao da za većinu HDZ-a i Domovinskog pokreta ne bi glasao.

"Neprihvatljivo je biti mala podguzna muha"

Kolakušić i njegova stranka Pravo i Pravda izašli su na parlamentarne izbore s Domovinskim pokretom. No od samog početka Kolakušić im je davao do znanja da nikakve postizborne koalicije s HDZ-om ne dolaze u obzir te je čak najavio kako se odriče DP-a ako budu koalirali s HDZ-om.

"Relativni pobjednik je ponovo Hrvatska demokratska zajednica, stranka korumpiranih ljudi, zločinačka organizacija pravomoćno osuđena za izvlačenje i pranje novca. Međutim, relativni pobjednik su oporbene stanke. Građani Republike Hrvatske su podijeljeni od skroz lijevih opcija do onih tradicionalnih konzervativnih opcija. Između se nalaze neki liberali, centar, koji u stvarnosti baš ni ne postoje", poručio je nakon izbora dodavši da mu je neprihvatljivo biti "mala podguzna muha".

Pročitajte više