Kolakušić: Sve mi je bilo jasno već prvi dan nakon izbora

Foto: FAH

Mislav Kolakušić predao je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijsku listu za Europski parlament. Kolakušić je prvi na listi, Ivan Vilibor Sinčić drugi, a tu je i sedam žena. O slaganju većine kazao je da im je HDZ neprihvatljiv. Kolakušić je najavio da će se kandidirati i na predsjedničkim izborima.

"Kao što smo rekli, nama je HDZ zločinačka organizacija koja je opljačkala Hrvatsku, granice ne postoje, prolazi tko hoće kad hoće, naši ljudi otišli su raditi u Irsku, Njemačku, Austriju, sada nam dovode Nepalce, plaće nikad lošije. 

Nepalci sad ponovo snižavaju cijenu rada, kada je sve moglo biti bolje, oni nas vraćaju godinu dana unazad. Oni koji namjeravaju ići s HDZ-om ne mogu i nisu naši partneri - pričali su jedno prije izbora, sada pričaju drugo, više se ničega oni ne sjećaju, nisu oni to tako mislili", kazao je Kolakušić, prenosi Danas.hr.

"Biti mala podguzna muha nečija, to mi je apsolutno neprihvatljivo"

Na pitanje odriče li se Pravo i pravda Domovinskog pokreta ako uđe u vladu s HDZ-om, Kolakušić je odgovorio:

"Apsolutno, u potpunosti. To nije bilo niti približno ono što smo mi htjeli, htjeli smo stvoriti jaku suverenističku opciju koja bi sačinjavala četiri-pet stranaka, koja bi imala 40 do 45 mandata u Hrvatskom saboru, svog kandidata za premijera i onda možete provoditi svoje politike. Ovo, biti mala podguzna muha nečija, to mi je apsolutno neprihvatljivo."

"Sada nitko ne može smijeniti HDZ, HDZ će vladati još tisuću godina. Jedino udruživanje, ili na ljevici ili naše suverenističke snage, ali sada parlamentarna stranka nijedna ne može pobijediti HDZ", kazao je.

Na pitanje novinara je li o ovome bilo razgovora s predstavnicima Domovinskog pokreta, Kolakušić je kazao: "Sve je bilo jasno. Prvi dan nakon izbora bilo je jasno da će oni promijeniti priču i da namjeravaju ići s HDZ-om. Nisu imali potrebu ništa objašnjavati."

"Jedno govoriš, drugo radiš. To je meni neprihvatljivo", dodao je Kolakušić. "Ja nisam izašao na izbore za hrvatski parlament 2020. godine jer sam rekao da neću izaći sa strankom ako ne dobijem 600 tisuća glasova odnosno ne uđem u prvi krug. Tada sam mogao dobiti tri milijuna eura za stranku i stvoriti veliku stranku, ali sam se držao svoje riječi i oni koji se ne drže svoje riječi meni su apsolutno neprihvatljivi", ponovio je.

Na pitanje vidi li Anušića kao Plenkovićevog zamjenika, rekao je da nema šanse.

"To mi smiješno zvuči. Plenković ga pojede za doručak, nije to ista kategorija. Plenković je najveća zlica na hrvatskom prostoru", zaključio je. 

Pročitajte više