Kolege o preminulom liječniku: Doktor Nino imao je veliko srce, ova priča to dokazuje

Foto: KB Sveti Duh

IZ ZAGREBAČKE bolnice Sveti Duh objavili su kako ih je napustio mladi radiolog.

Ninoslav Rudman u bolnici je radio od 2017. godine.

"Bio je dobitnik brojnih nagrada i priznanja, sa snažno izraženim organizacijskim sposobnostima i vještinama. Predan, odan, vrhunski profesionalac, divan prijatelj i suradnik, humanist  i erudita.

Danas, na njegovoj Radiologiji - tuga i tišina. Nikako drugačije i ne može biti. Izgubili smo Ninu♥

Ispraćaj dr. Rudmana bit će u četvrtak, 23. svibnja 2024. u 10:40 sati sa zagrebačkog Krematorija.

Počivao u miru, dragi naš prijatelju" objavili su iz bolnice.

"Pacijente dočekivao s osmjehom, strpljenjem...."

Od njega su se oprostili i njegovi kolege iz Médecins du Monde - MdM Croatia Mission. On je za njih radio u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu. Oni su na Facebooku objavili potresnu priču o tome kako je među smećem tražio slike i pisma svoje pacijentice koji su pogreškom bačeni.

"U subotu nas je napustio naš dragi kolega Ninoslav Rudman. Doktor Nino, kako su ga zvali njegovi pacijenti, radio je za MdM u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu pune dvije godine u periodu uspostavljanja naše misije u Hrvatskoj, a njegov rad i rad njegove drage sestre Senke, a kasnije i Ivane postavio je čvrst temelj za rad našeg medicinskog tima.

Nino je dočekivao svoje pacijente s neumornim osmjehom, strpljenjem, posvećenošću, profesionalnošću, ljudskošću i suosjećanjem.

Pretraživali smo kontejnere

S ponosom i zahvalnošću što smo poznavali Ninu i imali priliku surađivati s njim, prisjećamo se jedne skice iz našeg zajedničkog rada koju želimo podijeliti s vama:

Jednog dana su u Prihvatilištu greškom bačene osobne stvari Ninine pacijentice koja je tada bila na bolničkom liječenju. Kada je Nino čuo da su među bačenim sitnicama i stare fotografije i pisma koja su dokumentirala cijeli njen život i koja nam je često pokazivala živo se prisjećajući anegdota, dragih prijatelja i veselih trenutaka iz prošlosti, navukao je na ruke zaštitne rukavice i masku i bez oklijevanja se uputio prema kontejnerima za smeće.

Dugo smo pretraživali prepune kontejnere ispred Prihvatilišta i radovali se svakoj odbačenoj fotografiji i pismu koje smo uspjeli pronaći i sačuvati do njezinog otpusta iz bolnice.

Ovo je jedna sićušna priča izvučena iz mozaika svih priča njegovog života, ali nama, kada se prisjećamo našeg Nine, govori više od tisuću kićenih riječi o njegovom velikom srcu.

Hvala ti, Nino

Dragi Nino, hvala Ti što si nam uljepšao prve godine rada svojim entuzijazmom, humorom i toplinom i hvala Ti što si nas obogatio svojim znanjem. Hvala Ti i u ime tvojih pacijenata na svakoj pomoći i utjesi koju si im pružio u teškim trenutcima njihovog života.

Hvala Ti, Nino, na svemu! Nikada Te nećemo zaboraviti."

U subotu nas je napustio naš dragi kolega Ninoslav Rudman. Doktor Nino, kako su ga zvali njegovi pacijenti, radio je za...

Objavljuje Médecins du Monde - MdM Croatia MissionPonedjeljak, 20. svibnja 2024.

Pročitajte više