Sutkinja iz Broda snimljena kako posrće. Kolege tvrde: Ima problem s alkoholom

Telegram je u posjedu galerije i videa Jasne Krnić, sutkinje Kaznenog odjela Općinskog suda u Slavonskom Brodu, koja nesigurnim korakom odlazi s posla. Dvoje kolega tvrdi da često na sud dolazi pod utjecajem alkohola. "Molim vas, nemojte to objaviti, to su fotomontaže", rekla je novinaru koji ju je pitao za njezinu stranu priče, predočio joj nekoliko kraćih videozapisa i galeriju fotografija. Na nekima od njih vide se i policajci pred sudom. Događaja se, rekla je, ne sjeća. 

"Zar mislite da me nitko iz suda ne bi vidio da sam tamo sjedila? Pa pravosudni policajci su na ulazu, sigurno bi vidjeli", rekla je. 

Telegram: Dvoje kolega tvrdi da ima problema s alkoholom

Telegram piše da su fotografije snimljene u sumrak, izvan radnog vremena suda, kada ondje nije bilo pravosudnih policajaca koji kontroliraju stranke. Na videosnimkama se, piše Telegram, vidi kako žena odlazi sama, oprezno silazeći niz stepenice, držeći se za rukohvat, pazeći da ne posrne. Sutkinju su s Telegrama pitali i je li točno da ima problema s alkoholom, što im je potvrdilo dvoje njezinih kolega, no ona je to demantirala. 

Ivanka Šaravanja, sutkinja ovlaštena za obavljanje poslova sudske uprave, za spomenuti medij je rekla da nije upoznata sa slučajem. "Obavila sam razgovor i s mojim prethodnikom, koji je naveo da kao predsjednik Općinskog suda u Slavonskom Brodu nije informiran o navedenom slučaju, slijedom čega ništa nije ni poduzimano."

Inače, protiv Krnić se vodio stegovni postupak te je 2021. godine utvrđena njezina stegovna odgovornost zbog "neurednog obnašanja sudačke dužnosti".

Pročitajte više