OTIMAČINA Zbog koncesije od 5000 kuna na Lošinju zatvoreno omiljeno kupalište

Foto: Facebook

MALENI mol na fotografiji je, prema riječima Bojane Genov s Malog Lošinja, pod koncesijom za gospodarsko korištenje, odnosno postavljanje 15 ležaljki i suncobrana. Radi se o moliću u Uvali Čikat, ispod Vile Karolina.

>> Ovo su ljudi koji su prodali plaže, otoke i budućnost vaše djece

U Facebook grupi JAVNO JE DOBRO - DOBRO JE JAVNO!, Genov je napisala: "Za ovaj je mol sklopljen ugovor o koncesiji između Primorsko-goranske županije i tvrtke Katina d.o.o., uz pozitivno mišljenje Grada Malog Lošinja, za gospodarsko korištenje, odnosno postavljanje 15 ležaljki i suncobrana. Nije greška, 15 LEŽALJKI I SUNCOBRANA na ovom malom moliću koji je bio omiljeno kupalište Lošinjana i njihovih gostiju. Cijena ove ograde, odnosno društvena korist je 5.180 kn godišnje. Čini li vam se kao i meni da nas netko pravi budalama?"

Koncesija od 2012. godine

Bojana Genov za Index je potvrdila kako se radi o koncesiji koja se obnavlja na godišnjoj razini još od 2012. godine. Cijena koncesije iznosi 5180 kuna, od čega je 4550 kuna fiksni dio, dok je ostatak naplaćen od prijavljenog prihoda. Prema riječima Bojane Genov, iako prihoda na tom moliću zapravo i nema, prijavljen je u iznosu od 18 tisuća kuna. Kaže i da kontrola svake godine potvrdi kako je s koncesijom i korištenjem sve u redu.

Vlasnici Vile Karolina za nešto malo više od pet tisuća kuna tako su postali vlasnici dijela pomorskog dobra i imaju molić samo za sebe. Ako je za suditi prema fotografiji, na molić ne stane ni par ležaljki, a osobito ne 15 ležaljki i isto toliko suncobrana.

Rezerviran za druge

Navodno je, kazala je Bojana Genov, molić trebao biti rekonstruiran prema savjetima restauratora. Trebao je, ali nije. Srušen je i izgrađen novi, suprotno mišljenju i savjetima struke. Iz godine u godinu turiste i mještane Malog Lošinja dočekuje obavijest da molić - nije za njih.

 

Pročitajte više