Koliko se drži do heroja: Mesić i Sanader neće doći odati počast poginulima u kornatskoj tragediji

DODJELA odličja obiteljima stradalih vatrogasaca na Kornatima te jedinom preživjelom u toj tragediji, Frani Lučiću, neće biti održana u šibenskom kazalištu. Iz Ureda predsjednika Stjepana Mesića javili su kako on neće nazočiti komemoraciji koja je bila zakazana za subotu, obrazloživši to izjavom kako je običaj da se takve komemoracije dodjeljuju u Uredu predsjednika, kazao nam je u razgovoru Goran Pauk, župan šibensko-kninski.

"Roditelji stradalih vatrogasaca bili su razočarani takvom odlukom te su kazali kako im komemoracija u Uredu predsjednika ne treba", kazao je Pauk i dodao kako se on načelno složio s roditeljima. Svoju nazočnost komemoraciji otkazao je i premijer Sanader, već će umjesto njega doći njegovi zamjenici pa je i to pridonijelo odluci obitelji stradalih vatrogasaca da se sve to ostavi za neku drugu prigodu, rekao je Pauk.

Istaknuo je kako će se normalni dio komemoracije održati, u kojem je organiziran odlazak na Kornate i polaganje vijenca na mjestu događaja. Misa zadušnica bit će održana u crkvi Gospe od Tarca na Kornatu.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više